Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Desivé svedectvo reportéra RTVS: Počul som štyri silné výstrely, všetko sa udialo veľmi rýchlo

Atentát na premiéra Roberta Fica
Atentát na premiéra Roberta Fica (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa, Ján Krošlák)

PRAHA - Slovensko je v šoku. Po výjazdovom rokovaní vlády sa odohral atentát na premiéra Roberta Fica. K streľbe sa vyjadril aj reportér RTVS Marek Pivoluska. Pre RTVS popísal podrobnosti z osudného momentu.

„Počul som štyri ohromne silné výstrely. Trochu som sa zľakol, čo sa stalo. Rýchlo som bežal k oknu a už som videl premiéra Roberta Fica v náručí jeho ochranky, ktorá sa ho snažila dostať do vozidla. Zisťovali, aké má zranenie, čo sa mu vlastne stalo. Boli určite tiež šokovaní z toho, čo sa stalo. A ľudia v okolí, ktorých bolo pred budovou okolo päťdesiat, asi tiež,“ priblížil pre RTVS Pivoluska.

Atentát na Roberta Fica

Ako ďalej opísal, ochranka zraneného premiéra naložila do auta a so zapnutými sirénami ho odviezla preč z miesta, kde došlo k streľbe. „Jedného muža na ulici medzitým spacifikovali policajti, videl som ho, ako leží na zemi. Potom ho policajti tiež odviedli,“ uviedol reportér. Podľa medializovaných informácií je podozrivý z útoku muž z Levíc.

Po rokovaní vlády sa chcela s premiérom pozdraviť skupinka asi 50 ľudí. „Bezprostredne po streľbe boli ľudia prekvapení, že k niečomu takému vôbec došlo. Chceli premiéra v príjemnej atmosfére privítať. Keď som videl atentátnika, snažili sme sa ho natočiť, ako ho policajti odťahujú k autu a následne odvážajú. Podľa môjho pocitu a toho, čo som videl, išlo o staršieho muža, mal možno aj nejaké zranenie, ako sa ho snažili policajti urýchlene spacifikovať a zastaviť v ďalšom pokračovaní atentátu,“ doplnil redaktor RTVS.

Očitý svedok o streľbe na Roberta Fica (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Ako ďalej Pivoluska povedal, celá udalosť sa odohrala veľmi rýchlo. „Maximálne do troch minút. Odvádzanie samotného atentátnika potom trvalo dlhší čas. Kým uzavreli policajti námestia, mohlo to byť ďalších pätnásť dvadsať minút,“ dodal.

Viac o téme: AtentárRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu