Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fico reaguje na úmrtie Fedora Flašíka (†66): Odchádza jeho bohémstvo a zmysel pre humor! Odkaz do neba

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar, Ramon Leško )

BRATISLAVA - Fedor Flašík nás opustil vo veku 66 rokov. Podnikateľ, ktorý dlhé roky bojoval s rakovinou, bol označovaný za mediálneho mága a stál po boku viacerých významných slovenských politikov počas ich cesty k moci, vrátane Vladimíra Mečiara a Roberta Fica. Druhý menovaný, aktuálny premiér Robert Fico, hovorí, že s Flašíkom odchádza jeho bohémstvo, zmysel pre humor, ako aj mnohé nápady.

"Je to smutná správa. S Fedorom odchádza jeho bohémstvo, zmysel pre humor, ako aj mnohé nápady, ktoré sme často využívali v praktickom politickom živote. Spolupracovali sme od roku 1998 a musím potvrdiť, že na Slovensku patril k špičke v oblasti politického marketingu," napísal Fico na sociálnej sieti. 

"Vyjadrujem celej rodine Fedora úprimnú sústrasť. A Tebe, Fedor odkazujem toto. Ak si veril, že na konci života je len čiarka alebo pomlčka, tak pokračuj vo svojich bláznovstvách, nech sa všetci chytajú za brucho a plačú od smiechu, ako sa nám často pri Tebe stávalo. Ak si bol stotožnený s tým, že za životom je len bodka, tak odpočívaj v pokoji," dodal.

Fedor Flašík bojoval s rakovinou od roku 2010. Podnikateľ v tom čase konvenčnú liečbu odmietol a podstupoval len alternatívne procedúry. Aktuálne choroba udrela opäť a ešte silnejšie. Jeho stav sa rapídne zhoršil a približne pred mesiacom musel byť náhle hospitalizovaný v jednej z bratislavských nemocníc. Z onkológie ho transportovali na ARO, posledné týždne bol už v umelom spánku.  „Fedor leží v nemocnici v umelom spánku. Jeho stav je veľmi vážny. Po dlhom čase sa mu vrátila rakovina, agresívny lymfóm v brušnej dutine,“  uviedla začiatkom apríla jeho exmanželka, europoslankyňa Monika Beňová. Len v stredu ho previezli z Ružinova do známej pražskej nemocnice na Motole. Flašík zomrel v pondelok 22. apríla vo veku 66 rokov. 

 

Viac o téme: úmrtieRobert FicoFedor Flašík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu