Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Incident v Bratislave! Kaliňáka s manželkou a psom slovne atakoval neznámy muž: VIDEO Plné vulgarizmov

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Reprofoto – Facebook/Erik Kaliňák)

BRATISLAVA – Urážky, nadávky, nerešpektovanie iného názoru. Takýto obraz sa nám na sociálnych sieťach ponúka každodenne a tým, čo ľudí veľakrát rozdeľuje, je práve politika. Horšie ako nenávistné prejavy spoza klávesnice sú však tie, ktoré sa odohrajú priamo z očí do očí. Svoje o tom vie už aj šéf poradcov premiéra Roberta Fica Erik Kaliňák.

Smeráka konfrontoval neznámy muž, keď s manželkou venčili psa. Video, ktoré zhotovil pravdepodobne on alebo jeho manželka začína v čase, keď už muž rozčúlene nadáva Kaliňákovi.  „Vy raz pôjdete, všetci pojdete, sa pos**ete,“ hovorí a ukazuje pritom na Kaliňáka prstom. „Tak ti niekto naj**e na ten xicht prij**aný, že sa pos**eš. Dostaneš po tej hlave prij**anej lopatou raz,“ pokračuje. Kaliňák na urážky reaguje stručným: „jasne“ a nadávky najskôr neopätuje. Do toho však do konfliktu vstupuje aj Kaliňákova manželka. „Elita národa,“ okomentuje správanie muža. Ten následne začne nadávať aj jej. „ A ty buď tiež ticho pi*a jedna pri**baná,“ povie jej. To očividne vytočí aj premiérovho šéfa poradcov. „No mojko, chod do p*če. Do ženy sa mi nenavážaj, kámo,“ povie mužovi. „No tak poď, pán politik,“ reaguje muž. „A čo ti j*be ?,“ opýta sa Kaliňák. Roztržka pokračuje. Muž Kaliňáka posiela na východ do Ruska a označuje ho za mafiána. Naďalej zaznievajú aj vulgarizmy.

Erika Kaliňáka slovne atakoval neznámy muž na ulici (Zdroj: Facebook/Erik Kaliňák)

Kaliňák video zverejnil na sociálnej sieti. Žiadne argumenty, či rozumná diskusia, len číra nenávisť, ktorá sa neštíti použiť násilie. To je ich slušná, prozápadná, no skrátka tá ´lepšia´ časť Slovenska,“ komentoval Kaliňák.

KDH vulgárne útoky odsúdilo, ale...

Na incident reaguje aj opozočné KDh. To sa v tomto prípade postavilo na stranu Kaliňáka. "Vulgárne útoky nesmú mať v slušnej spoločnosti miesto. Ani na tých, s ktorými nesúhlasíme. A už vôbec sa nesmú dotýkať blízkych osôb, ako sa to stalo napríklad manželke Erika Kaliňáka. Odmietam akceptovať, že toto bude novou normou v našej spoločnosti," uviedla šéfka poslaneckého klubu Martina Holečková. 

"Často práve politici však svojimi vyjadreniami podporujú nenávisť v spoločnosti. Chcela by som Erikovi Kaliňákovi povedať že to ´čo zaseješ, to zožneš´. Pripomínam, že to boli predstavitelia vládnej koalície, ktorí v poslednej dobe viacnásobne útočili a urážali ženy a chcem veriť, že s takou vervou ako sa Erik Kaliňák zastal svojej manželky, sa zastane aj všetkých ostatných žien, na ktoré sa nevyberaným spôsobom bude útočiť," dodala. 

Nejde o jediný incident

Zdá sa, že podobné incidenty namierené voči osobám z verejného alebo politického priestoru sa stávajú na Slovensku čoraz bežnejšie. David Púchovský, ktorý stojí za stránkou Hoaxy a podvody v utorok tiež informoval o útoku na svoju osobu. Pred parlamentom ho podľa jeho slov vulgárne napadla skupina okolo "matky za mier" Kataríny Bokovej, ktorá bola v sprievode svojho manžela a ešte jedného muža. „Jeden z nich hovoril, ako mi "naj*be", na čo som ho vyzval, aby tak spravil, no zostal sedieť v aute. ´Rozhovor´ som ukončil poďakovaním, že aj vďaka nim som tam, kde som a je mi dobre,“ opísal Púchovský.Takáto agresívna časť spoločnosti sa cíti byť na vrchole. Výsledok prezidentských volieb ich presvedčenie ešte viac umocnil. Bohužiaľ, počet takýchto útokov v reálnom živote bude stúpať. Je logickým vyústením nekontrolovateľného a podporovaného násilia v online svete,“ dodal.

Viac o téme: Hádkaútok Erik KaliňákDavid Puchovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu