Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Voľby 2024 Oslavy víťazstva u Pellegriniho: Poriadne to vrelo, radostné výkriky: Fico sa neudržal! Takto sa to robí, do psej matere

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - U novozvoleného prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho to po zverejnení výsledkov poriadne vrelo. Stranícki poslanci sa neudržali a skandovali "Pelle na hrad." Na oslavy prišli aj niektorí poslanci smeru. Pellegrinimu prišiel pogratulovať aj Robert Fico, Robert Kaliňák, Erik Kaliňák či Ľuboš Blaha.

Centrálou Petra Pellegriniho burcovali emócie. Nielenže stranícki poslanci počas počítania hlasov skandovali "Pelle na hrad." Ale zaspievali si aj hymnu Slovenskej republiky. Celou miestnosťou vládla radosť a neutíchajúci potlesk.

Vo volebnej centrále Petra Pellegriniho sa spieva národná hymna (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Po spočítaní viac ako 90% hlasov a jasnom víťazstve Petra Pellegriniho zavítali do volebnej centrály aj viacerí poslanci strany Smer-SD. Novozvolenému prezidentovi prišiel pogratulovať Minister obrany Slovenskej republiky Robert Kaliňák, poslanec Ľuboš Blaha či poslanec Erik Kaliňák.

Ľuboš Blaha po víťazstve Petra Pellegriniho v druhom kole prezidentských volieb (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Emócie burcovali aj premiérom Slovenskej republiky Robertom Ficom, ktorý sa neudržal a s veľkou gratuláciou objal nového prezidenta Petra Pellegriniho. Svoje nadšenie neskrýval ani počas príhovoru, kedy na adresu Petra Pellegriniho poznamenal: "Teraz by si ty mohol povedať: takto sa to robí do psej matere."

Voľby 2024 Oslavy víťazstva
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa neho je to dobré znamenia pre Slovensko. "Aj dnes ľudia na Slovensku ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajine hrozí zo strany liberálnych médií, aktivistov, mimovládnych organizácií, progresivistov," vyhlásil Fico. Okrem toho skonštatoval, že verí v stabilitu vládnej koalície a tomu, že sa im podarí vyriešiť praktické problémy spojené s odchodom Pellegriniho z postu predsedu parlamentu. V závere ešte dodal, "nech žije Peter Pellegrini, nech žije nový slovenský prezident." 

V druhom kole prezidentských volieb vyhral Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: Robert FicoPeter PellegriniSlovenská republikaPrezident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu