Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ambíciou hnutia Socialisti.sk je posilniť hlas mieru v Európe

Artur Bekmatov
Artur Bekmatov (Zdroj: Facebook/ archív A.B.)

BRATISLAVA - Hlavnou ambíciou hnutia Socialisti.sk je v prípade úspechu v eurovoľbách posilniť hlas mieru v Európe a najmä v Európskom parlamente (EP). Predseda strany a líder kandidátnej listiny Artur Bekmatov to uviedol na utorkovej tlačovej konferencii.

"Chceme posilniť zdravý rozum a zabrániť tomu, aby Slovensko, prípadne ďalšie štáty boli zatiahnuté do ozbrojeného konfliktu, ktorý v prípade, že nezabránime týmto ľahkovážnym a nezodpovedným snahám, môže podľa nášho názoru prerásť až do konfliktu globálneho," vyhlásil Bekmatov.

archívne video

EÚ pred júnovými eurovoľbami čaká splnenie viacerých dôležitých úloh (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Okrem obrany mieru sa kandidáti budú v kampani venovať aj svojim témam. Ako upozornil Bekmatov, hnutie sa dlhodobo zameriava na problémy pracujúcich ľudí, na kandidátnej listine dali preto priestor trom zástupcom odborov.

Po Bekmatovi nasledujú na kandidátnej listine Sely Papan, Lucia Hubinská, Tatiana Seňanová, Ľubomír Zeman, Juraj Ďurove, Miroslav Pomajdík, Carla Alexandra Aganbegović, Tomáš Schroll, Ahmad Gharaibeh, Stanislav Pirošík, Radovan Grečner, Henrich Knuth, Beata Novomeská a Maroš Čupka. Slováci budú 8. júna voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. V eurovoľbách môžu zakrúžkovať najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny.

Viac o téme: EurovoľbyMierEurópaArtur BekmatovSocialisti.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu