Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Je mi ľúto, že to nevyšlo, konštatuje líder Progresívneho Slovenska: Korčok by bol výborným prezidentom

V centrále Ivana Korčoka je aj Michal Šimečka
V centrále Ivana Korčoka je aj Michal Šimečka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Je mi veľmi ľúto, že to tesne nevyšlo. Ivan Korčok by bol výborným prezidentom. Uviedol to predseda opozičného parlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka v reakcii na výsledky druhého kola prezidentských volieb. Informovala o tom riaditeľka mediálneho oddelenia PS Alena Kuišová.

"Gratulujem Petrovi Pellegrinimu. Chcel by som veriť, že bude lepším prezidentom, ako je predsedom parlamentu. Mal by pamätať na to, že jeho úlohou je zastupovať všetkých občanov a občianky Slovenska - aj tých vyše milióna z nich, ktorí si priali za prezidenta Ivana Korčoka," uviedol Šimečka. Konštatoval, že Korčok odviedol spolu so svojím tímom vynikajúcu kampaň.

VIDEO 

Ivan Korčok priznal prehru, Petrovi Pellegrinimu zagratuloval (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Výsledok bol realtívne tesný, hovorí Šimečka

Zhodnotil, že kampaň bola zo strany Ficovej vlády a koalície plná podrazov, klamstiev, strašenia a prekračovania písaných aj nepísaných pravidiel súťaže. "Potvrdzuje sa, že pre Slovensko predstavujú nebezpečie a nezastavia sa pred ničím," poznamenal. Zároveň dodal, že vyhrali relatívne tesne. "Nesmieme strácať nádej. Musíme spolupracovať, musíme sa zmobilizovať a musíme ich začať porážať v každých ďalších voľbách, ktoré nás čakajú. Už čoskoro. Je to ťažké, ale som presvedčený, že sa to dá," povedal.

Viac o téme: Peter PellegriniIvan KorčokPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu