Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Volebný škandál! Žena v Kolárove hlasovala dvakrát, oba hlasy platia: Zásah polície

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

KOLÁROVO - Členka volebnej komisie v Kolárove v okrese Komárno odvolila za inú osobu, ktorá nebola prítomná vo volebnej miestnosti. Upozornil na to prednosta Mestského úradu Kolárovo Ladislav Beke. Polícia prípad rieši ako priestupok proti poriadku v správe a s poukazom na zákon o podmienkach výkonu volebného práva ako priestupok neuposlúchnutia pokynu na zachovanie poriadku vo volebnej miestnosti, potvrdil riaditeľ odboru poriadkovej polície Prezídia Policajného zboru Stanislav Hromádka.

Priestupku sa mala dopustiť 50-ročná členka volebnej komisie. Na miesto sa dostavila hliadka Policajného zboru v Kolárove, ktorá vo veci vykonala štandardné postupy. Vypočula členov komisie i samotnú členku, ktorá je podozrivá zo spáchania priestupku. Priebeh volieb nebol narušený, potvrdila polícia.

Na miesto sa dostavila hliadka PZ v Kolárove, ktorá vo veci vykonala štandardné postupy. Vypočula členov komisie, ako aj samotnú členku, ktorá je podozrivá zo spáchania priestupku, a predmetnú udalosť hliadka PZ riadne zadokumentovala. Vo veci polícia začala konať a skutok je riešený v zmysle zákona o priestupkoch,“ informoval riaditeľ odboru poriadkovej polície Prezídia PZ plk. Mgr. Stanislav Hromádka.

Priestupok, ktorého sa mala dopustiť 50-ročná členka komisie v Kolárove, je riešený ako iný priestupok proti poriadku v správe a s poukazom na zákon o podmienkach výkonu volebného práva ako priestupok neuposlúchnutie pokynu na zachovanie poriadku vo volebnej miestnosti.

Viac o téme: Volebná komisiaPolícia KolárovoPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu