Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obyvateľom Prievidze tuhla krv v žilách: V uliciach vyčíňal šialenec! S nožom v ruke sa vyhrážal zabitím aj deťom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

PRIEVIDZA - V Prievidzi vyčíňal šialenec, ktorý ohrozoval viacerých obyvateľov, medzi ktorými boli aj maloleté osoby. Obyvateľom sa vyhrážal zabitím. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Prievidza vzniesol obvinenie 34-ročnému mužovi za prečin násilie proti skupine obyvateľov.

archívne video

Okamihy hrôza na diaľnici D2: V strede cesty sa utrhol kamiónu kontajner (Zdroj: Tip čitateľa)

Na základe vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že obvinený vo večerných hodinách sa na rôznych miestach v meste Prievidza s nožom v ruke vyhrážal viacerým osobám, že ich zabije. "V prvom prípade páchateľ v blízkostí predajne potravín začal pred 42-ročnou poškodenou šermovať s nožom v ruke so slovami "ak budem chcieť je po tebe, to záleží len odo mňa". Poškodená z obavy o svoj život a zdravie pred ním utiekla," približuje trenčianska krajská polícia.

Týmto sa to však neskončilo. Následne sa muž presunul na parkovisko, kde sa začal bez zjavného dôvodu s nožíkom v ruke vyhrážať podrezaním a zabitím štyrom maloletým osobám. Tieto ušli z obavy o svoj život na vedľajšie parkovisko, kde počkali do príchodu policajnej hliadky.

"Teraz nie si taký frajer, keď mám nožík v ruke," kričal na ďalšieho

Nakoniec sa páchateľ presunul na ďalšie parkovisko, kde najskôr zaklopal čepeľou nožíka na okno spolujazdca vozidla VW Golf. Ako pokračuje polícia, následne 19-ročnému poškodenému uviedol, "že teraz nie si taký frajer, keď mám nožík v ruke" a kázal mu, aby vystúpil z vozidla von, kde ho podreže. Toto zopakoval dva až tri krát.

V tom čase sa k vozidlu vrátila 44-ročná matka poškodeného, ktorá videla, že obvinený drží v ruke nožík o čepele 8 centimetrov. Na páchateľa skríkla, aby odišiel preč od ich vozidla. "Obvinený sa vzdialil na pár metrov a po tom ako matka nastúpila do vozidla k svojmu synovi a uzamkli sa v ňom, páchateľ hodil v smere k ich vozidlu strieborný nožík, ktorý dopadol do trávy, vo vzdialenosti cca 1-2 metre a zostal stáť na mieste," opisuje polícia.

Poškodený však vystúpil z vozidla, z dôvodu nákupu v predajni potravín. "Vtedy sa obvinený rozbehol po nožík, ktorý ležal v tráve a začal sa obom vyhrážať, že ich podreže. Pritom ukazoval aj gestom znázorňujúcim podrezanie. Prešiel nožíkom po svojom krku s tým, že ich zabije a jedenkrát silno udrel do nožíkom do zadného skla na ich vozidle," približuje polícia a dodáva, že poškodený z obavy o svoj ako aj o matkin život začal na obvineného kričať a ten nakoniec odišiel na neznáme miesto.

Polícia muža zadržala

Policajná hliadka z Prievidza 34-ročného muža v krátkom čase vypátrala. V zmysle zákona ho obmedzila na osobnej slobode a umiestnila v cele policajného zaistenia. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Prievidza spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby a o jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky," konštatuje polícia.

Viac o téme: PrievidzaVyhrážky zabitím
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu