Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

ONLINE Pellegrini a Korčok vo veľkom dueli! ČÍSLA posledného PRIESKUMU prekvapili

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Reprofoto/TV Markíza)

BRATISLAVA - Už o pár dní sa dozvieme meno novej hlavy štátu. To, či to bude nakoniec Ivan Korčok, alebo Peter Pellegrini, sa dá odhadnúť veľmi ťažko. Úlohu môžu zohrať hlasy voličov, ktorých kandidáti vypadli v prvom kole, volebná účasť aj nerozhodnutí voliči, ktorí sa k urnám rozhodli ísť až teraz. Na poslednú chvíľu sa o ich hlasy pokúsia zabojovať obaja muži v priamom prenose v dueli na TV Markíza.

Sledujte diskusia Ivana Korčoka a Petra Pellegriho ONLINE: 

21:40 Na záver mal každý z kandidátov minútu na to, aby sa ešte prihovoril divákom. Debata je na konci. 

21:38 Pellegrini na záver odpovedal na otázku týkajúcu sa zvyšovania DPH. O ničom takom vraj nevie. 

21:37 "Naložím s týmito hlasmi veľmi zodpovedne," reagoval Korčok na otázku, či by v prípade neúspechu išiel do straníckej politiky, ak by v druhom kole dostal viac ako milión hlasov. Priamej odpovedi sa vyhol. 

21:34 "Celý život robí, nezarába zle a mať jednu chatu, jeden byt, nemôže vzbudzovať žiadne podozrenia," zastal sa pri otázkach týkajúcich sa majetku Peter Pellegrini Ivana Korčoka. Korčok povedal, že jeho dve nehnuteľnosti stoja asi menej, ako Pellegriniho byt v centre Bratislavy. Pellegrini povedal, že on ho bude splácať dlhšie. Podľa neho ide o trojizbák s rozlohou 88 m2. Pripustil tiež, že občas využíva vilu v Bratislave, ktorú oficiálne vlastní poslanec strany Hlas-SD Peter Náhlik. 

21:30 Pellegrini hovorí, že všetko, čo v kampani zaplatil, vidieť na transparentnom účte. Ak tam niečo nie je uvedené, ešte to nezaplatil. Niektoré faktúry majú splatnosť 60 dní, aj viac. 

21:46 Pellegrini je za to, aby boli vyriešené životné situácie pre ľudí, ktorí žijú v spoločnej domácnosti, aj homosexuálov. Týka sa to práva nahliadnuť do zdravotnej dokumentácie či dedenia. Na rozdiel od Ivana Korčoka si však nevie predstaviť, že by sa schválili registrované partnerstvá. Korčok si myslí, že naša spoločnosť by registrované partnerstvá uniesla. 

21:23 Ivan Korčok najskôr nevedel povedať dve mená ľudí, ktorých by si priviedol do pálaca ako poradcov. Potom však povedal, že by chcel mať pri sebe šéfku svojej kampane, "s ktorou počíta." Pellegrini povedal, že má aj 10 ľudí, ktorých si vie predstaviť ako poradcov, dopredu však funkcie rozdávať nechce. 

21:21 Korčok uviedol, že korupcia bol a je problém. "Chcem ubezpečiť, že rešpektujem a budem napĺť princíp prezumpcie neviny," povedal. To, že sa vláda a podnikatelia stretávajú, považuje za prirodzené. Dôležitá je však podľa neho transparentnosť. Komunikácia Richarda Sulíka (SaS) s Jaroslavom Haščákom podľa neho v poriadku nebola. 

21:19 Pellegrini dostal otázku týkajúcu sa úplatkárskej kauzy Petra Kažimíra. Pellegrini jasne povedal, že ak by bol Kažimír odsúdený, milosť by mu neudelil. 

21:16 "Zatiaľ sa ukazuje, že okrem kajúcnikov a ich výpovedí, sa nijaký takýto čin nepodarilo preukázať," reagoval Pellegrini na to, či mala jeho vlády problémy s korupciou. "Ako predseda vlády som vtedy povedal padni komu padni," povedal. 

21:13 "Nepáči sa mi, ak na prvej zahraničnej návšteve Robert Fico povie, že my budeme presadzovať postoje Maďarskej republiky," uviedol Korčok. Nie je to podľa neho suverénna zahraničná politika. Pellegrini uviedol, že s maďarským premiérom Viktorom Orbánom si tyká. Keď sme boli ako V4 jednotní, vedeli sme podľa Pellegriniho presadiť hlas strednej Európy.

21:08 Ivan Korčok tvrdí, že s lídrom strany Slovensko Igorom Matovičom sa stretol pred prvým kolom volieb. Potom už nie. 

20:58 "Ja nikde neutekám a nie som ani výmysel marketingovýh mágov," odkázal Pellegrini. 

20:50 Peter Pellegrini pripomenul Korčokovi, že ak hovorí o tom, že si "draho" požičiavame a mladí ľudia odchádzajú z krajiny, nesie za to zodpovednosť aj on. Pripomenul mu, že bol členom vlády Igora Matoviča. "Bol som v politike tri roky ako minister zahraničných vecí a za tým, čo som robil, si stojím," reagoval Korčok. Pellegrinimu odkázal, že nevie naplniť sľuby a preto uteká zo súčasnej vlády.

20:46 Ivan Korčok tvrdí, že technické stopy falošnej webovej stránky s jeho menom smerujú k agentúre Petra Pellegriniho. „Je úplne evidentné, že toto ide z jedného miesta,“ odkázal Korčok. 

Debata sa koná v bratislavskom Primaciálnom paláci. Prvou závažnou informáciou bol výsledok posledného prieskumu agentúry Focus. Podľa neho by Ivan Korčok dostal 49,2 percenta hlasov a Peter Pellegrini 50,8 percenta hlasov.

ONLINE Pellegrini a Korčok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/TV Markíza)

Debatu môžete sledovať TU. 

Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční v sobotu 6. apríla 2024. Prvé kolo prezidentských volieb sa uskutočnilo 23. marca 2024. Vyhral ho Ivan Korčok, ktorého volilo 42,51 percenta voličov. Druhý v poradí Peter Pellegrini dostal 37,02 percenta hlasov Účasť dosiahla 51,91 percenta. 

Viac o téme: Prezidentské voľbyDebataDuelKandidát Peter PellegriniIvan Kočok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu