Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Urgenty v UNB aj NÚDCH budú počas veľkonočných sviatkov fungovať štandardne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Urgentný príjem v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) bude počas veľkonočných sviatkov fungovať v štandardnom režime. Rovnako je pripravený postarať sa o pacientov na Veľkú noc aj Národný ústav detských chorôb (NÚDCH). Potvrdili to hovorkyne zdravotníckych zariadení.

"Poskytovanie urgentnej zdravotnej starostlivosti bude zabezpečené v plnom rozsahu a nepretržite 24/7, ako zvyčajne. Lekári na urgentných príjmoch a ambulantných pohotovostiach pracujú v nerovnomerne rozvrhnutom pracovnom čase, rozpis je štandardný, tak ako po iné dni," ozrejmila hovorkyňa UNB Eva Kliská.

archívne video

VšZP spúšťa program Dr. Nonstop+, má pomôcť v čase výpovedí pediatrov, problémoch s dostupnosťou ambulantnej pohotovostnej služby a urgentov (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Priblížila, že počas veľkonočných sviatkov pacienti prichádzajú na pohotovosť najmä pre bolesti brucha, zvracanie, hnačky či otravu alkoholom. Tiež pre stavy, ktoré nie sú akútne. "Pacienti prídu na ošetrenie aj s niekoľkodňovými ťažkosťami," dodala hovorkyňa.

NÚDCH deklaruje, že je pripravený postarať sa o všetkých pacientov, ktorí budú počas veľkonočných sviatkov pomoc potrebovať. "Rovnako bude postarané o všetkých pacientov hospitalizovaných na klinikách NÚDCH," uviedla hovorkyňa ústavu Dana Kamenická.

Lekári urgentného príjmu sa podľa jej slov najčastejšie v tomto období stretávajú s prípadmi tráviacich ťažkostí, alergických reakcií, úrazov končatín a hlavy po pádoch, ale aj s prípadmi náhodného požitia liekov najmenšími deťmi či intoxikáciami alkoholom. "Rodičom našich pacientom dávame do pozornosti jedinečný typ mobilnej aplikácie, ktorá ich prevedie zdravotným stavom dieťaťa a rovnako pomáha pri poskytnutí prvej pomoci," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: SviatkyUNBVeľká nocUrgentBratislavaNÚDCH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu