Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vyšetrovateľ navrhuje v kauze Ezechiel 7 podať obžalobu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ predložil návrh na podanie obžaloby v kauze Ezechiel 7. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Vyšetrovací spis bol predložený 19. marca prokuratúre s návrhom na podanie obžaloby, priblížila Bárdyová. Koľkých osôb sa návrh na podanie obžaloby týka, polícia zatiaľ nespresnila.

archívne video

Hamran vysvetľuje, ako prebiehalo vyšetrovanie a zadržanie podozrivých v akcii Ezechiel 7 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

 Hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová uviedla, že prokurátor po preštudovaní návrhu na podanie obžaloby a spisového materiálu rozhodne o ďalšom postupe. V prípade vlani obvinili aj policajného exprezidenta a súčasného poslanca Národnej rady SR Tibora Gašpara Ten na utorkovej tlačovej besede uviedol, že po prepustení zo zadržania ho vyšetrovateľ opätovne nevypočul a neumožnil mu nahliadnuť do spisu. "Na ukončenie vyšetrovania ma nepredvolal, nedal mi na vedomie takýto termín," povedal. Tiež hovorí o úmyselnom konaní vyšetrovateľa, ktorý tým podľa neho pácha trestnú činnosť.

Polícia v rámci akcie Ezechiel 7 obvinila vlani policajného exprezidenta a poslanca parlamentu Tibora Gašpara a nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra z viacerých skutkov podplácania. Zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a viacerých skutkov prijímania úplatku obvinila expolicajta Roman Stahla.

Viac o téme: KauzaObžalobaPolícia Tibor GašparEzechiel 7
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu