Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE SNS sa rozhodla! V druhom kole volieb podporí Petra Pellegriniho

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Koaličná strana SNS sa rozhodla, že v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa uskutočnia 6. apríla, podporí lídra strany Hlas-SD a predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Petra Pellegriniho. Informovala o tom hovorkyňa strany Zuzana Škopcová. SNS taktiež deklaruje, že v rámci podpory chce aktivizovať svojich členov aj starostov. Kandidáta Ivana Korčoka označila SNS za zástupcu opozície.

Podľa hovorkyne SNS strana plne podporí Petra Pellegriniho. "Slovenská národná strana s druhým kolom prezidentských volieb jasne deklaruje, že plne podporí Petra Pellegriniho. Ivan Korčok je zástupca opozície. Peter Pellegrini má šancu byť prezidentom koalície," uviedla. Okrem toho je koaličná strana pripravená potvrdiť svoju podporu aktivizáciou svojich členov, starostov. "Čo plne zadeklaruje predseda SNS Andrej Danko na budúcotýždňovom koaličnom stretnutí," doplnila Škopcová.

archívne video

SNS plne podporuje rozhodnutie premiéra nevysielať vojakov na Ukrajinu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Andrej Danko už v pondelok (25. 3.) informoval, že sa chce stretnúť s Petrom Pellegrinim ako aj s premiérom Robertom Ficom v súvislosti s druhým kolom prezidenstských volieb. Stretnutie avizuje na 2. apríla. Druhé kolo prezidentských volieb sa bude konať v sobotu 6. apríla.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (2)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Postúpili do neho Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Pôvodne kandidoval aj predseda SNS Andrej Danko. Kandidatúru napokon stiahol v prospech Štefana Harabina. Práve jeho voliči budú zrejme kľúčoví v druhom kole. Štefan Harabin totiž skončil v prvom kole na treťom mieste.

Viac o téme: PodporaSNSPeter PellegriniPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu