Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kampaň vrcholí a medzi Pellegrinim a Korčokom to vrie! Prestrelka na sociálnej sieti, obviňujú sa kvôli debatám

Kandidáti na prezidenta Peter Pellegrini a Ivan Korčok sa pochytili cez sociálnu sieť Zobraziť galériu (4)
Kandidáti na prezidenta Peter Pellegrini a Ivan Korčok sa pochytili cez sociálnu sieť (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Medzi kandidátmi na prezidenta to vrie a v pondelok medzi nimi nastala prestrelka cez sociálnu sieť, ktorá pokračuje aj dnes. Pred prvým kolom prezidentských volieb verejnosť aj Ivan Korčok vyčítali Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD), že sa s ním odmieta stretnúť zoči-voči v predvolebnej debate. Ten hovoril o vlastnom neodkladnom programe. Tentoraz sa však karta otočila a Pellegrini vyčíta Korčokovi, že s ním nechce debatovať. Korčok ale vidí celú vec inak, na čo opäť zareagoval líder Hlasu-SD.

archívne video

Politológ Radoslav Štefančík zhodnotil výsledky prvého kola prezidentských volieb (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pellegrini v pondelok večer uviedol, že mal v utorok s Korčokom absolvovať prvý duel v predvolebnej diskusii pred druhým kolom prezidentských volieb. "Potvrdil som svoju účasť a chystal som sa na debatu," uviedol Pellegrini bez uvedenia podrobností, o akú televíziu malo ísť. Dopredu ani nebolo verejne známe, že sa hlavní kandidáti na prezidenta majú v utorok stretnúť v predvolebnej debate. "Večer ma však z televízie informovali, že pán Korčok účasť zrušil. Tak neviem – zrazu debatovať netreba?," napísal na sociálnej sieti.

Kampaň vrcholí a medzi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

Pellegrini má odrazu žiadzu debatovať, reaguje Korčok

Korčok na jeho status zareagoval takmer okamžite. "Pán Pellegrini má odrazu a práve teraz žiadzu debatovať v TA3," uvádza Korčok a dodáva, že ponuku na debatu dostal v pondelok s termínom na utorok. "Samozrejme, úplne náhodou, keďže už niekoľko dní je avizovaný môj program s ľuďmi v Prešove, na Spiši a večer v Banskej Bystrici," konštatuje na sociálnej sieti.

"Aby to bolo ešte vtipnejšie, pán Pellegrini dnes odmietol debatu v Slovenskom rozhlase, tiež tento týždeň. Pán Pellegrini, trápny pokus. Zachovajte pokoj," odkázal mu v pondelok večer cez sociálnu sieť. Korčok navštívil podľa programu v pondelok Košice a v utorok zavíta do Košíc.

Kampaň vrcholí a medzi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Ivan Korčok)

"Pán Korčok, neklamte," reaguje Pellegrini

Týmto sa to však neskončilo. V utorok ráno zverejnil Pellegrini ďalší odkaz Korčokovi cez sociálnu sieť. "Pán Korčok, zachovajte pokoj Vy a prosím, neklamte. Televízia TA3 práve kvôli Vášmu happeningovému programu po Slovensku plánovala duel v Banskej Bystrici, aby ste ho mohli absolvovať - ja som súhlasil," reaguje Pellegrini s tým, že prečo nemať diskusiu v našom rodisku, no "tentokrát bez trápne vyberaného vstupného od ľudí".

Korčoka žiada, aby neklamal, že som s ním odmietol diskutovať v Slovenskom rozhlase. "Ak si lepšie pozriete pozvánku, nájdete tam termín potvrdenia duelu dnes do 12:00. Takže som ho potvrdil a budem sa na Vás v Slovenskom rozhlase tešiť," uzatvára Pellegrini.

Kampaň vrcholí a medzi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

Viac o téme: Prezidentské voľbyDiskusiaPeter PellegriniIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu