Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na Slovensku sneží! VIDEO Počasie ako na Vianoce, vodiči hlásia zasnežené cesty

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Ako sú na tom Horské priechody)

DONOVALY - V niektorých lokalitách Žilinského a aj Banskobystrického kraja sa dnes prekvapivo zobudili do bieleho rána. Pondelkové ráno tak skôr vzbudzovalo Vianoce ako jeden z prvých jarných dní. Veľké problémy v doprave však zatiaľ sneh nespôsobuje, no ten, kto v daných oblastiach už vymenil zimné gumy za letné, asi ľutuje.

Počas celého pondelku očakávame početné prehánky, ktoré môžu aj dnes vyprodukovať krúpy, informuje imeteo.sk. Dodáva však, že aktuálne sa vplyvom nočného ochladenia už niekoľko hodín na našom území vyskytuje aj sneženie, ktoré zasiahlo hlavne horské priechody. Zrážky dnes potrápia hlavne severnú polovicu Slovenska. Prehánky očakávame hlavne v Banskobystrickom a Prešovskom kraji.

Na Slovensku sneží! VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ako sú na tom Horské priechody)

Ako informuje Banskobystrická regionálna správa ciest, a.s. na sociálnej sieti, sneženie sa vracia najmä na horské prechody. "Na Donovaloch má dnes snežiť až do podvečerných hodín," informuje, pričom aj zverejnila video zo zasneženého rána na cestách. Okrem Donoval snežilo aj v obciach Ľubietová, Podbrezová a Bacúch, či v Banskej Bystrici.

Na Slovensko sa vracia sneženie, na Donovaloch má snežiť do večera (Zdroj: Facebook/Banskobystrická regionálna správa ciest, a.s.)

Sneženie a mráz zatiaľ nespôsobili veľké problémy na cestách. Horské priechody sú zjazdné, ich povrch je suchý prípadne mokrý, no na niektorých sa nachádza aj sneh. V okolí Turzovky a Bystrej sa na vozovke nachádza jemná vrstva čerstvého snehu. Na horských priechodoch Fačkovské sedlo a Šturec je na vozovke vrstva čerstvého snehu, informuje Zelená vlna RTVS, pričom v Šturci stále sneží. Ráno pred siedmou hodinou informovala o vrstve snehu na horskom priechode Kremnické Bane. Sneží ja na Čertovici.

Viac o téme: SneženieSlovenskoDonovaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu