Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Komisie začínajú sčítavať hlasy: V niektorých miestnostiach sa ešte volí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Bratislava 23. marca (TASR) - Väčšina volebných miestností na Slovensku sa zatvorila. Komisie v nich začínajú sčítavať hlasy. Keďže v niektorých volebných okrskoch sa hlasovanie predlžuje, do 22.30 h platí stále volebné moratórium. Prvé výsledky prvého kola prezidentských volieb sa zverejnia až po tomto čase.

Dlhšie hlasujú v jednom z volebných okrskov v Senici, kde došlo k prerušeniu po tom, ako jeden z členov komisie skolaboval. Hlasovanie sa predĺžilo aj v obci Norovce v okrese Topoľčany, kde otvorili volebnú miestnosť polhodinu neskôr.

video

Voľby na rómskom sídlisku Luník IX (Zdroj: TASR/František Iván)

Slováci si novú hlavu štátu volili v sobotu od 7.00 h. O ich priazeň sa uchádzalo deväť kandidátov. Išlo o šieste priame voľby prezidenta v ére samostatného SR. Hlasovať mohli voliči v 5938 volebných miestnostiach. Právo voliť malo podľa odhadu Štatistického úradu SR viac ako 4,33 milióna občanov SR.

Priebežné neoficiálne výsledky bude možné po skončení moratória sledovať na webe www.volbysr.sk. Definitívne výsledky majú byť známe až po schválení Štátnou komisiou pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Oznámiť by ich mala v nedeľu 24. marca.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu