Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prezidentská (anti)kampaň graduje! Šokujúce billboardy: Vojenská odpoveď je legitímna, Korčok reaguje

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: red., TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Prezidentská kampaň sa poriadne vyostruje. Slovensko zaplavili billboardy: „Ja vojenskú odpoveď považujem za legitímnu.“ Reagujú tak na nedávny rozhovor Ivana Korčoka pre Refresher. V ňom totiž priznal, že vojenské útoky Izraela v pásme Gazy sú legitímne s ohľadom na jeho cieľ. Kandidáta na prezidenta však tieto billboardy poriadne rozohnili. Zverejnil tvrdé video.

Kandidát na prezidenta Ivan Korčok si svojim rozhovorom s Adelom Ghannamom poriadne zavaril. Moderátor mu položil nepríjemnú otázku kvôli vojne Izraela s Hamasom, kde už zomrelo tisíce civilistov. Izrael svojho času plánoval zaútočiť aj na mesto Rafa, kde sa schovávali okrem teroristov aj ženy a deti Palestínčanov. Ivana Korčoka sa preto opýtal: „Ako by ste ako prezident, ktorého poznám ako človeka, ktorý skôr sa držal politiky v prospech Izraela, reagovali na túto situáciu?”

Korčok spočiatku odpovedal vyhýbavo. „7. októbra minulého roku došlo k útoku na Izrael, na nevinných ľudí. Podčiarkujem, že toto nie je prvopočiatok tohto konfliktu. Momentálna vojenská operácia zo strany Izraela v Gaze je priamou príčinou,” podotkol v rozhovore.

Ivan Korčok
Zobraziť galériu (3)
Ivan Korčok  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Vojenskú operáciu Izraela proti Hamasu napokon nazval legitímnou. „A teraz sa dostávame do bodu, kedy legitímna vojenská operácia Izraela v odpovedi na minulororčný masaker má svoje limity, svoje hranice,” podotkol Korčok. Jeho odpoveď šokovala aj moderátora, ktorý okamžite reagoval. „Za vás je odpoveď legitímna, v takej podobe a s takým počtom civilných obetí?” Načo Korčok zareagoval, že ju považuje „za legitímnu s ohľadom na cieľ, ktorý Izrael deklaruje. A to je zničenie vojenskej infraštruktúry Hamasu na území Gazy,” skonštatoval.

Týchto jeho slov sa okamžite chytili odporcovia vojny a na viacerých miestach vyvesili billboardy s nápisom. ”GAZA 30.035 obetí” či „Ja vojenskú odpoveď považujem za legitímnu. Podpísanými pod nimi bol portál www.voltesrozumom.sk.

Prezidentská (anti)kampaň graduje! Šokujúce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: red., TASR/Jaroslav Novák)

Na billboardy okamžite zareagoval samotný kandidát na prezidenta Ivan Korčok. Označil ich za antikampaň. ”Som presvedčený, že ľudia tohto už naozaj majú dosť. To isté robili prezidentke Čaputovej aj prezidentovi Kiskovi. Nie sú ochotní dodrživať ani elementárne pravidlá a arogantne ignorujú občanov Slovenskej republiky. Predseda parlamentu je presvedčený, že môže úplne všetko. Neviem, čo za špinu nás ešte čaká, ale som presvedčený, že týmto robia chybu. Priznávajú, že sa boja, že potrebujú prezidentskú funkciu za každú cenu, pretože chcú kontrolu nad celý štátom,” tvrdo okomentoval billboardy.

Viac o téme: KampaňBillboardyIvan KorčokPrezident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu