Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Nočný vlk Hambálek už je pre EÚ slušný občan: Fico tvrdí, že mu sankcie zničili život

Jozef Hambálek Zobraziť galériu (2)
Jozef Hambálek (Zdroj: podkapotou.zoznam.sk / Jozef Vydra)

BRATISLAVA - Slovenského občana Jozefa Hambálka vyradila Európska únia zo sankčného zoznamu. V rozhovore pre televíziu TA3 o tom informoval premiér Robert Fico (Smer-SD). Informáciu zverejnili v stredu aj v Úradnom vestníku Európskej únie.

"Dnes vyšlo rozhodnutie, na základe ktorého bol Hambálek, občan Slovenskej republiky, vyradený zo sankčného zoznamu," oznámil Fico. Tvrdí, že na sankčný zoznam bol zaradený pravdepodobne ako prvý občan EÚ. Na tento krok nevidel Fico dôvody. Odmietol, že by Hambálek organizoval tréning vojakov a spájal sa s ruskými motorkármi. Premiér v tejto súvislosti kritizoval predchádzajúcu vládu za to, že nič neurobila a dovolila, aby sa slovenský občan dostal na sankčný zoznam a aby mu "zničili život".

archívne video

Robert Fico s prejavom na Integrity forum 2024 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Európska únia zaradila na sankčný zoznam európskeho šéfa Nočných vlkov Jozefa Hambálka v júli 2022. Dôvodom bola jeho podpora ruskej invázie na Ukrajine. O jeho vyradení hovoril Fico v januári aj na stretnutí s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom a o žiadosti informoval aj predsedníčku eurokomisie Ursulu von der Leyenovú.

Viac o téme: Robert FicoEurópska úniaJozef Hambálka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu