Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

PS očakáva dlhodobé a systémové riešenia prevencie kriminality v obciach

Marek Lackovič
Marek Lackovič (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Opozičné Progresívne Slovensko (PS) očakáva dlhodobé a systémové riešenia prevencie kriminality v obciach. Poslanec Národnej rady SR Marek Lackovič to uviedol v reakcii na pripravované výzvy na budovanie kamerových systémov v obciach, o ktorých informoval minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD).

"Riešiť kriminalitu kamerovými systémami je absolútne nedostatočné. Nestačí pre obce nakúpiť kamery. Niekto ich musí sledovať, prevádzkovať, vyhodnocovať a prípadne aj reagovať," zdôraznil Lackovič. Väčšina obcí podľa neho nemá prostriedky, ktoré by mohli investovať do príslušníkov obecnej polície a nedisponuje ani vhodnými priestormi. "Väčšina záznamov sa preto stratí v počítačoch starostov a starostiek," podotkol.

archívne video

Demokrati predstavili kandidátov do eurovolieb (Zdroj: Facebook/Demokrati 2023)

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyčlenilo na prevenciu kriminality v samosprávach, mestách a obciach 20 miliónov eur. V súvislosti s tým pripravuje dve výzvy týkajúce sa bezpečnostných kamier a inteligentných riešení bezpečnosti. Rezort taktiež vyčlenil viac ako 80 miliónov eur z európskych peňazí na takzvané rómske hliadky.

Viac o téme: KameryObcePSMarek Lackovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu