Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hrôzostrašná nehoda v Košiciach: Auto skončilo v zastávke MHD, na ktorej čakali ľudia!

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

KOŠICE - V mestskej časti Košice – Vyšné Opatské došlo v piatok k dopravnej nehode, pričom jedno auto malo skončiť v zastávke pri Gymnáziu Opatovská a len tesne minúť na nej čakajúcich ľudí. Nehoda si vyžiadala dvoch zranených, ide o vodičov vozidiel. Presná príčina vzniku dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti i miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania, informuje polícia.

"V piatok (8.3.) krátko po 12. hodine došlo na štátnej ceste I/16 v smere na mesto Prešov k dopravnej nehode. Podľa doterajších zistení vodič, ktorý viedol nákladné motorové vozidlo zn. Man po štátnej ceste v smere od Teplárenskej ulice v Košiciach na mesto Prešov, pred svetelnou signalizáciou nedodržal takú vzdialenosť za vozidlom idúcim pred ním, aby mohol včas znížiť rýchlosť jazdy, prípadne zastaviť vozidlo, a narazil do vozidla zn. Kia, ktoré jeho vodička viedla v rovnakom smere jazdy," priblížila pre Topky.sk košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Vodička v tom čase zastavovala svoje vozidlo, pretože na svetelnej signalizácii bol už signál oranžovej farby. "Po náraze odhodilo vozidlo zn. Kia mimo cesty a narazilo do protihlukovej steny, a následne do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Vodič aj vodička boli na mieste podrobení dychovej skúške, ani v jednom prípade však prítomnosť alkoholu potvrdená nebola," dodala Ivanová.

archívne video

Dôchodca nedal prednosť 20-ročnému motorkárovi: Hrozné následky! (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Vodička Kie utrpela podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s dobou liečenia 2-3 dni, vodič nákladného vozidla zranenia, ktoré si predbežne podľa Ivanovej vyžiadajú dobu liečenia a práceneschopnosti do 42 dní. Presná príčina vzniku dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti i miera zavinenia jej účastníkov sú naďalej predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Podľa jedného zo svedkov nehody chýbali len milimetre k veľkému nešťastiu, keď osobné auto zasiahlo zastávku, na ktorej čakali ľudia. „Dve dievčatá a traja chlapci tam stáli, a chvalabohu, uskočili na poslednú chvíľu,“ píše na stránke Dopravný servis KE, KS na sociálnej sieti. 

Viac o téme: NehodaZastávkaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu