Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tragédia visela na vlásku: Žiaci pri Žiline zo srandy skákali pred rozbehnuté autá! Prehovorila vodička

(Zdroj: Getty images)

ŽILINA - Čakanie na autobus si žiaci Základnej školy v Lietavskej Lúčke neďaleko Žiliny spestrili mimoriadne nebezpečným spôsobom. V pondelok popoludní sa skupinka asi šiestich detí bavila tým, že vybiehali na cestu pred rozbehnuté autá a vodiči ledva stíhali brzdiť. Na prípad upozornila jedna z vodičiek, pričom škola okamžite rozbehla pátranie a chce v triedach zorganizovať prednášky.

archívne video

Opité deti v prítmí Medickej záhrady (Zdroj: Facebook/Mestská polícia Bratislava)

Na prípad upozornila vodička na sociálnej sieti v skupine Dopravný servis - okres Žilina. "V Lietavskej Lúčke sa skupina 5-6 detí bavila okolo 13:15 tým, že vybiehali na cestu pred autá. Občas je to len tak tak na dobrzdenie a majú z toho veľkú srandu,“ uviedla. Pre Nový Čas potom spresnila, že do cesty rozbehnutým autám sa hodilo najskôr dievča v bielej čiapke a potom som v spätnom zrkadle videla aj chlapca.

Učitelia Základnej školy v Lietavskej Lúčke okamžite rozbehli pátranie, aby zistili, o koho išlo. V spolupráci s obecným úradom zisťujú, či sa podarilo deti zachytiť na kamery a či ide skutočne o žiakov ich školy. Zástupcovia školy sa chystajú osloviť aj dopravnú políciu v Žiline s prosbou o zorganizovanie prednášky.

„Deti zvyknú vyvádzať deň pred prázdninami alebo prvý deň školy po prázdninách, čo presne zodpovedá. Je v tom túžba po nejakej frajerine, už v minulosti sme si všimli nebezpečné výzvy na sociálnych sieťach, ktoré nabádali deti utekať popred rozbehnutý vlak alebo skákať zo skál,“ povedala pre denník riaditeľka školy. 

Viac o téme: DetiLietavská Lúčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu