Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia obvinila 35-ročného Andreja: Už v minulosti spáchal trestné činy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia obvinila 35-ročného Andreja F. z Bratislavy za zločin neoprávnenej výroby a používania platobného prostriedku. Muž sa už v minulosti dopustil páchania trestných činov, za ktoré bol právoplatne odsúdený. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Polícia priblížila, že vyšetrovanie začala v súvislosti so zločinom podvodu v súbehu s trestným činom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku spáchaného formou spolupáchateľstva. Páchateľ mal telefonicky kontaktovať poškodenú seniorku a predstaviť sa ako pracovník banky. Informovať ju mal o výmene jej platobnej karty prostredníctvom SMS správ. "Po niekoľkých volaniach a SMS správach jej podvodník navrhol, že na jej adresu pošle kuriéra, ktorý jej pomôže vyriešiť situáciu, keďže vraj nie je dostatočne zručná," priblížila polícia.

archívne video

Policajti namerali vodiča, ktorý prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť o 111km/h (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Ešte v ten deň mal za ženou prísť falošný kuriér, ktorého pustila do bytu. Pri odchode si od nej vypýtal platobnú kartu pod zámienkou jej výmeny a urobil dve neoprávnené platby. Polícia preto opätovne upozorňuje seniorov, aby boli obozretní a nedôverovali neznámym osobám, ktoré ich telefonicky alebo elektronicky kontaktujú a tlačia do úkonov. Polícia seniorom odporúča, aby sa v takýchto situáciách radili a pýtali známych, pracovníkov bánk a iných úradov. 

Viac o téme: ZločinTrestný činPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu