Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Hrozná tragédia! Zomrel mladý politik (†31): Dostal za volantom infarkt

Benjamín Schlesinger Zobraziť galériu (3)
Benjamín Schlesinger (Zdroj: FB/BS)

PREŠOV - Pirátska strana – Slovensko prišla o jedného zo svojich členov. Vo veku 31 rokov zomrel politik a stredoškolský učiteľ Benjamín Schlesinger. So svojou manželkou, s ktorou mal jednu dcéru, čakali druhé dieťa. Ako informovala jeho manželka, Benjamín zomrel na akútny infarkt myokardu.

O smrti mladého politika informovala Pirátska strana, za ktorú kandidoval v parlamentných voľbách 2023. Benjamin bol si pevnou súčasťou našej pirátskej posádky, budeš nám všetkým nesmierne chýbať. Benjamín bol skvelý človek. Manžel, otec a skvelý učiteľ. Miloval svoju manželku, dcérku a dieťatko, ktoré očakávajú so svojou manželkou Kristínou. Rovnako Benjamin miloval svojich študentov a kolegov zo školy umeleckého priemyslu v Prešove, kde vyučoval. Vyjadrujeme úprimnú a hlbokú sústrasť rodine," uviedla strana na sociálnej sieti.

Hrozná tragédia! Zomrel mladý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Pirátska strana - Slovensko )

"Odišiel otec, manžel, učiteľ, náš regionálny sympatizant a spolupracovník, neskôr člen strany Piráti Slovensko, ale hlavne skvelý človek," napísala na sociálnej sieti strana Slovensko pôsobiaca v Prešovskom kraji.

Hrozná tragédia! Zomrel mladý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/OĽANO - Prešovský kraj)

Zomrel na akútny infarkt myokardu

Na sociálnej sieti sa s milujúcim manželom rozlúčila aj jeho manželka Kristína. „Opustil nás najlepší manžel, otec i syn na svete. Milujem ťa celým srdcom. Počkaj tam na mňa,“ napísala. V ďalšom príspevku dodala, že posledná rozlúčka s Benjamínom bude v utorok, 20. februára.

„Benjamín zomrel na akútny infarkt myokardu. Čakám dieťatko, som v siedmom týždni tehotenstva a máme dcérku Rebeccu, ktorá oslavovala rok 8. februára. Je to pre mňa veľmi ťažké...“ vyznala sa pre cas.sk, a uviedla, že pre ňu a dcéru robil vždy maximum. „Žil pre tie deti, práca ho nesmierne napĺňala. Urobil by pre ne všetko aj zadarmo." dodala.

„Telefonovala som so zdravotnou sestrou, ktorá s ním bola v posledných chvíľach jeho života. Hovoril jej o mne a našej rodinke. Jeho posledné slová boli ,Milujem všetkých.‘ To, že čakám dieťatko, vedel len tri dni. Tak veľmi sa na neho tešil," smúti mladá mamička. Infarkt dostal počas šoférovania. „Išiel z Gréckokatolíckej charity, ponúkli mu spoluprácu, aby učil deti z Ukrajiny multimediálnu tvorbu,“ dodala.

Ako informoval portál presovak.sk, Škola umeleckého priemyslu v Prešove organizuje finančnú zbierku, ktorej výťažok bude odovzdaný Schlesingerovej manželke. 

Viac o téme: Benjamín SchlesingerInfarkt myokardu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu