Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Riaditeľ žilinskej polície žehlí brutálny zásah: Stretol sa s vodičom, postup už preveruje kontrola

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Ľudmila Nová)

ŽILINA - Slovenskom cez víkend otriasol prípad brutálneho zadržania vodiča v Žiline. Toho v čase, keď bol na ceste smerom zo škôlky, kde vyzdvihol malú dcérku, zastavila polícia pre to, že údajne oškrel iné auto a z miesta nehody odišiel. Po zastavení ho policajti pred zrakom dievčatka razantným spôsobom vytiahli z auta a dokonca na neho mierili zbraňou. Na adresu policajtov sa po medializácii prípadu strhla vlna kritiky. Riaditeľ žilinskej polície už nariadil kontrolu, ktorá celý postup preverí, o čom osobne informoval aj dotknutého vodiča.

V utorok sa riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline stretol s vodičom, voči ktorému bol minulý štvrtok vykonaný služobný zákrok, po tom, ako polícia v Žiline prijala na linku 158 oznámenie o dopravnej nehode, z ktorej mal vodič ujsť.

Krajský riaditeľ sa podľa vlastných slov na stretnutí osobne presvedčil, že ide naozaj o slušného človeka. Vysvetlil, že polícia v prípadoch, kedy je oznámený útek z dopravnej nehody, postupuje razantne. “Zvyčajne ide o vodičov pod vplyvom alkoholu alebo drog. Prípadne o páchateľov trestnej činnosti, ktorí unikajú z miesta činu, na kradnutom vozidle, majú pri sebe omamné a psychotropné látky alebo zbrane v nelegálnej držbe,“ uviedla žilinská polícia.

Tento prípad na šťastie taký nebol. "Rozhovor bol veľmi konštruktívny a v pokojnej atmosfére. Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vodiča ubezpečil, že celý postup preveruje kontrola, ktorú nariadil. V prípade zistenia pochybenia zo strany policajtov samozrejme vyvodí následky a prisľúbil, že je pripravený sa mu verejne, aj za prítomnosti médií ospravedlniť,“ dodala polícia na sociálnej sieti.

Brutálny zákrok polície

Na celý prípad upozornila koncom minulého týždňa manželka vodiča. "Môj manžel dnes pravdepodobne oškrel auto pánovi na Jarnej ulici pred škôlkou, kde bol vyzdvihnúť dcéru. Nič nezaregistroval (rozumej: žiaden zvuk, ani spätý náraz ani nič...). Pán samozrejme oprávnene zavolal policajtov, nakoľko si myslel, že manžel spôsobil škodovú udalosť a odišiel z miesta nehody. Policajtom vysvetlil do telefónu, že mu oškrel predný nárazník,“ uviedla.

To, čo nasledovalo, je zachytené na videu. Policajti muža počas jazdy autom zablokovali, zastavili, vytiahli z auta a zhodili na zem. "Podotýkam, že naňho mierili zbraňou, celého ho premočili, nasadili mu putá a vôbec ho nepočúvali, že nevie o čo sa jedná a že má v aute malé 3-ročné dieťa,“ pokračovala manželka, ktorá sa okrem príspevku na sociálnej sieti rozhodla zverejniť aj manželove fotky po zásahu polície. 

Zásah voči vodičovi v Žiline (Zdroj: Facebook/Žilina - Staré Mesto, Hliny I-IV, L.S.)

Riaditeľ žilinskej polície žehlí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ľudmila Nová)

Vysvetlenie polície 

Prípad okamžite vzbudil silnú odozvu verejnosti a bol medializovaný. Polícia v pondelok popoludní nakoniec zverejnila k prípadu kompletné informácie. “Minulý týždeň vo štvrtok približne o 16:30 hod. volal na tiesňovú linku 158 oznamovateľ, že na ulici Jarnej v meste Žilina došlo k dopravnej nehode a vodič, ktorý ju spôsobil, z miesta nehody uniká. Uvádzal, že unikajúce vozidlo prenasleduje a niekoľkokrát zopakoval, že páchateľ z miesta nehody unikol, pretože si je vedomý svojho konania. Zmätočne informoval o správaní sa vodiča a uvádzal ulice, po ktorých za prenasledovaným vozidlom prechádza,“ vysvetlili.

Zasahujúci policajti vraj pracovali s informáciami, ktoré mali v tej chvíli k dispozícii. "Operačný dôstojník preto nič nepodcenil a udalosť ihneď oznámil policajným hliadkam. V krátkom čase dve hliadky unikajúce vozidlo zastavili a policajti vykonali služobný zákrok,“ uviedli. Podľa ich slov to, že sa vo vozidle za tmavými fóliami na oknách nachádzalo aj dieťa, zistili až po vykonaní služobného zákroku. Do jeho vykonania túto informáciu policajti nemali. "Preto hneď, ako im bola táto skutočnosť oznámená, vodičovi umožnili s dieťaťom komunikovať. Po vykonaní potrebných úkonov vodiča odovzdali kolegovi z okresného dopravného inšpektorátu k riešeniu dopravnej nehody,“ dodali.

Viac o téme: ZásahPolíciaŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu