Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V niektorých okresoch naďalej hrozia povodne: SHMÚ preto vydal výstrahy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - V niektorých okresoch naďalej hrozia povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal hydrologické výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

archívne video

Hladina rieky Dunaj sa blíži k 1. stupňu povodňovej aktivity (Zdroj: TASR/ Pavol Zachar)

Druhý stupeň výstrahy pred povodňou platí v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Trebišov bez rieky Roňava a Michalovce. Prvý stupeň výstrahy vydali meteorológovia pre okresy Skalica, Nové Zámky-juh, Levice-západ, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zvolen, Levice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Rožňava, Gelnica a Košice-okolie, povodie Hornádu.

V niektorých okresoch naďalej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

SHMÚ zároveň upozorňuje na silný vietor na horách, ktorý sa môže vyskytnúť najmä na východe Slovenska. Najnižšia výstraha platí pre okresy Stará Ľubovňa, Sabinov, Bardejov, Prešov, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina, Sobrance, Košice-okolie a Gelnica v utorok (13. 2.) od 3.00 h do 20.00 h.

"Na horách približne od 1000 metrov nad morom sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch 110 až 125 kilometrov za hodinu alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, to je až víchrica," priblížili meteorológovia.

Viac o téme: PovodnePočasieVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu