Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zuzana Dolinková nevylučuje, že bude žiadať dofinancovanie zdravotníctva

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) nevylúčila, že bude počas roka žiadať dofinancovanie zdravotníctva. Uviedla to po utorkovom rokovaní vlády. Zároveň avizovala, že programová vyhlášká k prerozdeleniu financií pre zdravotníctvo na tento rok ide aktuálne do medzirezortného pripomienkového konania.

Zuzana Dolinková informuje o novom vedení Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Verím, že v čo najkratšom čase bude platná a všetky zdravotné poisťovne budú môcť vedieť, koľko peňazí dostanú na jednotlivý typ zdravotnej starostlivosti," skonštatovala. Neočakáva, že všetci budú spokojní. "Musíme narábať s rozpočtom, aký máme. Nevylučujem ani to, že v priebehu roka, ak bude potrebné, budeme ešte žiadať peniaze na dofinancovanie sektora," dodala.

Zopakovala, že nemocnice sa nemusia obávať nedostatku financií pre vyhlášku k plánu prerozdelenia financií v tomto roku. "Zdravotné poisťovne dostali preddavky, napriek tomu, že programová vyhláška nebola schválená," uzavrela. Asociácia nemocníc Slovenska minulý týždeň upozornila, že nebude mať v prípade neúspešných utorkových rokovaní so zdravotnými poisťovňami financie na platy pre zamestnancov. Dôvodom je podľa prezidenta asociácie Mariána Petka stále chýbajúca vyhláška o programovom rozpočtovaní, ktorú malo ministerstvo zverejniť do 15. januára.

Viac o téme: ZdravotníctvoDofinancovanieZuzana Dolinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu