Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia vyšetruje útok mladistvej v Lučenci, otváracím nožom bodla muža do hrude

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

LUČENEC - Polícia vyšetruje útok, ku ktorému došlo ešte v piatok (26. 1.) v opustenej budove niekdajšieho gymnázia v Lučenci. Len 17-ročné dievča tu malo do hrude bodnúť 32-ročného muža, ktorého museli do nemocnice s ťažkými zraneniami transportovať leteckí záchranári. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

archívne video

Ďalší brutálny prípad v Bratislave: V byte našli dve mŕtve telá (Zdroj: Topky/Maarty)

K útoku malo dôjsť v popoludňajších hodinách v opustenej budove niekdajšieho gymnázia na Ulici J. Chalupku. "Obvinená otváracím nožíkom bodla do hrudníka v oblasti životne dôležitých orgánov 32-ročného muža z Lučenca, ktorý bol po poskytnutí prvej pomoci letecky transportovaný do nemocnice v Banskej Bystrici, kde bol hospitalizovaný v stave hlbokého bezvedomia," priblížila Faltániová.

Polícia 17-ročné dievča obvinila zo zločinu ublíženia na zdraví. Vyšetrovateľ podal i podnet na jej vzatie do väzby, ktorému sudca okresného súdu vyhovel. "Za takýto zločin hrozí obvinenej trest odňatia slobody na štyri až desať rokov, pričom u mladistvých sa trest znižuje na polovicu," dodala Faltániová s tým, že prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania.

Viac o téme: PolíciaNôžLučenecBodnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu