Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rezort predstavil ďalšiu formu pomoci pre pekárov, cukrárov a cestovinárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) predstavilo ďalšiu formu pomoci pre pekárov, cukrárov a cestovinárov. Predstavil ho minister rezortu Erik Tomáš (Hlas-SD) na štvrtkovom rokovaní v Tatranskej Lomnici so zástupcami Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov. Informovala o tom riaditeľka odboru komunikácie MPSVR Ria Feik Achbergerová.

archívne video 

 

Erik Tomáš o 13.dôchodku v roku 2024 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zástupcovia zväzu upozornili na nedostatok zamestnancov v tomto sektore. Minister rezortu práce predstavil štyri programy pomoci pre sektor potravinárov. "Našli sme konkrétne programy v rámci pripravovaných projektov financovaných z európskych zdrojov, ktoré by sa mali začať realizovať v najbližších týždňoch. Tieto projekty prispejú k vzdelávaniu, zapracovaniu a následnému umiestneniu na trh práce," uviedol Tomáš.

Úľavy pre potravinárov

Zástupcovia zväzu podľa MPSVR ocenili aj doterajšie odvodové úľavy pre potravinárov, ktoré platí zamestnávateľ za svojich zamestnancov. "Predĺženie odpustenia odvodov pre potravinárov a poľnohospodárov do konca júna 2024 schválila vláda už na rokovaní 10. januára. Novela zákona o sociálnom poistení z dielne MPSVR, ktorá rieši odpustenie odvodov pre okruh zamestnávateľov v poľnohospodárskom a potravinárskom sektore mala podľa vládneho návrhu nadobudnúť účinnosť od 1. februára 2024. Ak poslanci Národnej rady SR v dohľadnej dobe neschvália predĺženie platnosti odborovej úľavy, môže to mať vplyv na odbytové ceny," dodalo ministerstvo.

Viac o téme: PomocSociálnych vecí a rodinyCukráriPekáriMinisterstvo práceCestovinári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu