Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dráma vo Vysokých Tatrách: Na horských záchranárov spadla lavína! VIDEO Bacha, stihli zakričať

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Reprofoto - Facebook/Turista)

VYSOKÉ TATRY – Chceli pomáhať iným , no sami na vlastnej koži okúsili, aké môžu byť hory zradné. Skupina horských záchranárov spoločne s novými uchádzačmi o túto prácu prežila krušné chvíli, keď sa na nich zosypala prachová lavína.

K incidentu došlo ešte 8. januára. Ako informuje denník Korzár, na adeptov na horských záchranárov sa zosypala prachová lavína pri jednej z úloh počas prijímacieho konania. V tom čase zdolával jeden z účastníkov Veverkov ľadopád vo Veľkej Studenej doline. Všetko sa podarilo zachytiť na video.

Na nahrávke je vidieť, ako skupina členov Horskej záchrannej služby spolu a mladí adepti stoja pri ľadopáde. Jeden z adeptov sa v tom čase nachádzal už niekoľko metrov nad nimi. Jeden zo záchranárov ho istil zo zeme. V tom sa na mužov začala sypať prachová lavína. „Bacha,“ zakričal jeden z nich.

Nasledujúce sekundy sa muži ocitli pod prúdom snehu a ľadu. Odbehnúť stihli len pár metrov. Muž, ktorý bol už hore na ľadopáde ako ani záchranár, ktorý ho istil, však uskočiť nemohli. Našťastie mala táto udalosť šťastný koniec a nikomu sa nič nestalo.

Viac o téme: LavínaVysoké TatryHorská záchranná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu