Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Na východe sa môžu tvoriť snehové jazyky: V dvoch okresoch hrozia povodne, vydaná je výstraha pred vetrom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V okrese Námestovo hrozia v piatok ráno vplyvom vetra snehové jazyky. Slovenská správa ciest (SSC) o tom informuje na svojom webe zjazdnost.sk.

archívne video

Bratislava pod pokrývkou snehu: Biele ulice a zasypané autá (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Poľadovica sa môže vyskytnúť na ceste medzi Ilavou - Homôľkou a na cestách III. tried v obvode Ilava. Pre vozidlá nad desať metrov dĺžky je uzavretá cesta medzi Muráňom a Červenou Skalou. Cestári tiež upozorňujú, že na ceste Srdiečko - Bystrá sú nutné snehové reťaze pre všetky vozidlá.

Na východe sa môžu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: shmu.sk)

V Prešovskom kraji a v okrese Brezno sa môžu ojedinele tvoriť snehové jazyky. Výstraha prvého stupňa tam platí do piatka 17.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe. 

Na východe sa môžu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: shmu.sk)

V okresoch Banská Bystrica a Brezno upozorňujú odborníci aj na vietor na horách. V oblastiach nad 1600 metrov môže miestami dosiahnuť silu víchrice. Pre Michalovce a Sobrance platí výstraha pred povodňami.

Na východe sa môžu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: shmu.sk)

SHMÚ vydal pre viacero okresov výstrahy pred vetrom

Meteorológovia upozorňujú na silný vietor. Pre oblasť Bratislavského, Nitrianskeho, Trnavského Košického kraja, ale aj okresy Brezno, Poprad a Vranov nad Topľou vydali výstrahy. Na západnom Slovensku platí do 15.00 h, na východe do 16.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Rýchlosť vetra môže ojedinele dosiahnuť v nárazoch 65 až 70 kilometrov za hodinu, v niektorých okresoch až 85 kilometrov. Priemerná rýchlosť sa môže pohybovať okolo 45 kilometrov za hodinu. Výstraha pred povodňami platí v okrese Michalovce.

Viac o téme: CestySnehové jazykyNámestovoSlovenská správa ciest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu