Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Poslanci pokračujú v diskusii k Trestnému zákonu, prísť má aj prezidentka

NRSR
NRSR (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok ráno pokračujú v diskusii k návrhu na skrátené legislatívne konanie k novele Trestného zákona. Prihlásených je ešte sedem poslancov písomne, na svoj príspevok majú po 20 minút. Každý z poslancov môže reagovať krátkou faktickou poznámkou. Následne sa budú môcť do rozpravy hlásiť poslanci aj ústne.

Napoludnie má v pléne NR SR vystúpiť prezidentka Zuzana Čaputová. Požiadala o to v súvislosti s novelou Trestného zákona. Proces prijímania legislatívy považuje hlava štátu za veľmi nevhodný. Výhrady má aj voči jednotlivým ustanoveniam novely.

Podvečer čaká poslancov mimoriadna schôdza k návrhu na odvolanie Andreja Danka (SNS) z postu podpredsedu NR SR. Rokovanie iniciovala opozícia pre okolnosti Dankovej dopravnej nehody. Kritizuje postup polície aj to, že Danko neostal po nehode na mieste. V prípade už nariadil policajný prezident Ľubomír Solák kontrolu postupu policajtov. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizoval zverejnenie detailov vyšetrovania nehody.

Viac o téme: PoslanciZuzana ČaputováTrestný zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu