Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KDH vyzýva Ministerstvo vnútra, aby zverejnilo, či sa Danko podrobil skúške na alkohol

 Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Ján Zemiar )

BRATISLAVA - Opozičné KDH vyzýva Ministerstvo vnútra (MV) SR, aby zverejnilo, či sa podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) podrobil dychovej alebo krvnej skúške na alkohol. Informovala hovorkyňa hnutia Lenka Halamová. Z ministerstva reagovali, že šéf rezortu vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) nemá právomoc vydať pokyn na zverejnenie informácií z prebiehajúceho vyšetrovania.

"MV a polícia pri väčšine dopravných nehôd zverejňujú, či sa vinník podrobil skúške na alkohol a ako daná skúška dopadla, no pri Andrejovi Dankovi záhadne obe zložky mlčia," povedal Majerský. Obrátil sa preto s otázkou na rezort vnútra, ktorý má podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám povinnosť informáciu zverejniť. Verí, že sa tak stane bezodkladne.

archívne video

Ak Danko porušil zákon, je na mieste otázka vyvodenia zodpovednosti, tvrdí Pellegrini (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

"Minister vnútra nijakým spôsobom nevstupuje do vyšetrovania, nemá prístup do vyšetrovacieho spisu a nemá ani právomoc vydať pokyn na zverejnenie informácií z prebiehajúceho vyšetrovania," reagoval hovorca rezortu vnútra Matej Neumann.

Danko spôsobil nehodu v Dúbravke

Danko spôsobil nehodu v bratislavskej Dúbravke vo štvrtok 11. januára. Magistrát hlavného mesta SR informoval o poškodení semafora až s odstupom času. Tvrdí, že škodu zaplatí a je súčinný pri vyšetrovaní okolnosti nehody. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka oznámil, že sa začne trestné stíhanie vo veci poškodzovania a ohrozovania prevádzky verejnoprospešného zariadenia. Na zverejnenie výsledkov dychovej skúšky Danka vyzval v nedeľnej diskusnej relácii aj podpredseda parlamentu Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).

Viac o téme: NehodaKDHAndrej DankoMinisterstvo vnútraMatúš Šutaj Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu