Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Premiér je pripravený predniesť v Národnej rade správu o dianí na Slovensku od roku 2020

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) je pripravený predniesť v Národnej rade (NR) SR správu o tom, čo sa na Slovensku dialo v rokoch 2020 až 2023. Uviedol to na piatkovej tlačovej konferencii s tým, že ak chce prezidentka Zuzana Čaputová zasahovať do súboja prebiehajúceho v parlamente, využije aj on všetky svoje možnosti.

 "Ak pani prezidentka vystúpi jednostranne v prospech opozície, pokiaľ ide o reformu trestného práva, zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, túto istú možnosť využijem aj ja a bude to ťažké počúvanie. Pôjdem do absolútnych detailov, pretože dnes máme podstatne viac informácií, a budem informovať cez moje vystúpenie v NR SR o všetkých udalostiach, ktoré sa udiali od apríla 2020 až do posledného okamihu vládnutia predchádzajúcej vládnej garnitúry," povedal Fico. 

archívne video

Robert Fico sa vyjadril k téme okolo kritiky brankára Júliusa Hudáčka (Zdroj: nrsr.sk)

Zároveň poukázal, že Čaputová, ktorá chce v pléne hovoriť o svojich výhradách k novele Trestného zákona, má právo vystúpiť v parlamente. Požiada tiež poslancov za stranu Smer-SD, aby boli prítomní v sále a vypočuli si vystúpenie.

Fico takisto vyzval prezidentku i predsedu Ústavného súdu (ÚS) Ivana Fiačana, aby zaujali stanovisko k advokátovi Petrovi Kubinovi. Ten má podľa Fica šíriť na verejnosti informácie o tom, že senát ÚS má 24. januára rozhodnúť v prospech jeho sťažnosti a námietke voči legálnosti odpočúvania vyšetrovateľov okolo Jána Čurillu. Fico tiež upozornil, že o sťažnosti majú rozhodnúť sudcovia, ktorých Kubina, ako bývalý prezidentkin poradca, "pomáhal vyberať". Podľa premiérovho poradcu Davida Lindtnera môžu byť Kubinove vyjadrenia formou nátlaku na samotné rozhodnutie senátu.

Viac o téme: Robert FicoNárodná radaPremiérZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu