Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V noci môže teplota niekde klesnúť na mínus 19 až 21 stupňov Celzia, upozorňuje SHMÚ

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Počas noci z pondelka na utorok (9. 1.) môžu v niektorých oblastiach Slovenska, najmä v severných častiach, teploty klesnúť na mínus 15 až 19 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

archívne video

Snehová kalamita v Bratislave (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Výstrahy platia predbežne pre celý Žilinský kraj, pre takmer celý Prešovský kraj, a tiež okresy Gelnica, Rožňava a Spišská Nová Ves (Košický kraj) a okres Brezno (Banskobystrický kraj)."Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz môže spôsobiť poškodenie zdravia," pripomínajú meteorológovia.

V noci môže teplota
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

V niektorých severných okresoch stredného a východného Slovenska treba zároveň naďalej počítať s tvorbou snehových jazykov a závejov. Pre niektoré okresy platia naďalej výstrahy prvého a druhého stupňa pred vetrom i vetrom na horách.

V noci môže teplota niekde klesnúť na mínus 21 stupňov Celzia

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zvýšil pre niektoré severné oblasti výstrahy pred nízkymi teplotami. Výstrahy druhého stupňa platia predbežne pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa a Bardejov. Teploty tam môžu v noci z pondelka na utorok (9. 1.) klesnúť ojedinele na mínus 20 až 21 stupňov Celzia. "Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká," upozorňujú meteorológovia. Výstrahy platia predbežne od polnoci do utorka do 9.00 h.

V noci môže teplota
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Výstrahy prvého stupňa pred nízkymi teplotami platia pre viaceré okresy Žilinského a Prešovského kraja, okresy Gelnica, Rožňava a Spišská Nová Ves (Košický kraj) a okres Brezno (Banskobystrický kraj). Teploty tam môžu ojedinele klesnúť na mínus 15 až 19 stupňov Celzia.V niektorých severných okresoch stredného a východného Slovenska treba zároveň naďalej počítať s tvorbou snehových jazykov a závejov. Pre niektoré okresy platia naďalej výstrahy prvého a druhého stupňa pred vetrom i vetrom na horách.

Viac o téme: PoklesPočasieTeplotaSlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu