Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

O prepustení Adama Puškára z väzby by mohol Krajský súd rozhodnúť budúci týždeň

Adam Puškár Zobraziť galériu (2)
Adam Puškár (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - O prepustení obžalovaného Adama Puškára z väzby v prípade vraždy študenta Daniela Tupého by mohol Krajský súd (KS) v Bratislave rozhodnúť v priebehu budúceho týždňa. Vyplýva to z vyjadrenia hovorcu súdu Pavla Adamčiaka.

archívne video

Pojednávanie na súde v prípade vraždy študenta Daniela Tupého (Zdroj: Topky/Maarty)

Krajský súd bude rozhodovať o sťažnosti, ktorú podala prokurátorka proti decembrovému verdiktu Mestského súdu Bratislava I. Ten rozhodol o prepustení obžalovaného z väzby. "Predmetná sťažnosť v uvedenej trestnej veci už bola predložená Mestským súdom Bratislava I odvolaciemu (sťažnostnému) Krajskému súdu v Bratislave," informoval Adamčiak.Spresnil, že termín rozhodovania o sťažnosti zatiaľ nie je vytýčený, predpokladá sa, že po dôkladnom naštudovaní veci senát rozhodne v priebehu budúceho týždňa.

Adam Puškár
Zobraziť galériu (2)
Adam Puškár  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Mestský súd v decembri prijal peňažnú záruku vo výške 50.000 eur od rodinného príslušníka Adama Puškára. Okrem monitorovacieho náramku dostal obžalovaný aj ďalšie obmedzenia, a to zákaz vycestovať do zahraničia a podľa určených termínov povinnosť dostaviť sa k probačnému a mediačnému úradníkovi súdu.Adam Puškár sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému konaniu. Z väzby bude prepustený až v prípade, ak rozhodnutie bratislavského mestského súdu potvrdí aj krajský súd.

Súdny proces v kauze vraždy študenta Daniela Tupého sa začal v novembri 2023. Obžalovaný trvá na svojej nevine, vypovedať odmietol. Hlavné pojednávanie by malo pokračovať v januári.Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia. Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Viac o téme: VraždaPrepustenieVäzbaSúdyDaniel Tupý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu