Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Situáciu na cestách komplikuje sneženie: Horské priechody sú už plne prejazdné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vo viacerých lokalitách komplikuje dopravu na Štedrý deň sneženie či neupravená vozovka. Upozornila na to Slovenská správa ciest (SSC).

Aktualizované 12:46 

Horské priechody Šturec a Donovaly sú plne prejazdné pre všetku dopravu. Informuje o tom Zelená vlna RTVS na platforme X.Upozorňuje tiež na nehodu na diaľnici D1 na moste za Liptovským Jánom smerom na Poprad. "Blokovaný je pravý pruh a na vozovke sú kusy plastov," uvádza Zelená vlna.

Oznamuje tiež, že medzi Liskovou a Liptovskou Teplou je autobus mimo cesty, premávku neblokuje. Výstraha sa týka aj vodičov v hlavnom meste. "Na Rybničnej ulici pri čerpacej stanici je na ceste záplava," spresňuje.

archívne video

Bratislava pod pokrývkou snehu: Biele ulice a zasypané autá (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

"Z dôvodu silného sneženia je znížená viditeľnosť na 100 m v lokalitách Beluša, Dolné Kočkovce, Bytčica, Predmier, Považská Teplá, Považský Chlmec, Horný Hričov, Ovčiarsko, Ladce, Sverepec, Hričovské Podhradie a Bánovce nad Bebravou," uviedli cestári na portáli zjazdnost.sk.

Varovali tiež pred silným snežením v okolí Trstenej, Trenčína a Machnáča. "Horský priechod Pezinská Baba je uzatvorený pre všetky vozidlá " oznamuje SSC. Pripomína, že viacero horských priechodov, napríklad Donovaly, Šturec či Príslop, je uzatvorených pre nákladnú dopravu.

Stellacentrum informuje o tom, že pre nákladnú dopravu je uzatvorený aj úsek Tisovec - Muráň - Červená Skala. "Úsek je ťažko prejazdný i pre osobnú dopravu," dodáva. S neupravenými vozovkami musia vodiči rátať v Prešove a okolí Sabinova a aj na Dargove.
"Pri topení snehu rátajte na obvyklých miestach s vysokou vodou na vozovke!" upozorňuje portál Stellacentrum.

Viac o téme: DopravaSneženieCestySlovenská správa ciest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu