Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pracovník záložne zachránil dôverčivú ženu: Tam zistila, že išlo o podvod

Na Fedinovej ulici v Bratislave vykradli záložňu
Na Fedinovej ulici v Bratislave vykradli záložňu (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Falošný lodný inžinier zo zahraničia žiadal ženu z Bratislavy o tisíce eur prostredníctvom sociálnej siete. Rozhodla sa ísť do záložne speňažiť šperky, kde ju ale pracovník upozornil, že ide o podvod. Informuje o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Podvodník od ženy postupne lákal finančnú hotovosť vo výške 4600 eur. "Žena neváhala v jednej zo záložní speňažiť rodinné šperky, avšak so svojím zámerom sa zdôverila pracovníkovi záložne. Ten seniorke vysvetlil, že sa jedná o podvod a na miesto privolal policajnú hliadku," uviedla hovorkyňa.

archívne video

Podvodník pripravil 91-ročnú seniorku o 7-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Policajti v tejto súvislosti upozornili, že podvodníci sa v poslednom období zameriavajú na osamelo žijúce ženy, ale aj ženy, ktoré sú už dlhodobo vydaté a dostávajú žiadosti o priateľstvo cez sociálne siete. Pripomínajú tiež, že ľudia, vydávajúci sa napríklad za hollywoodskych hercov či svetových spevákov, skúšajú rôzne praktiky. Upozornili, že mediálne známe osobnosti žiadosti o priateľstvo na sociálnych sieťach neposielajú a v žiadnom prípade nezvyknú od ľudí žiadať peniaze.

Viac o téme: PodvodZáložňaPolícia PeniazeLodný inžinier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu