Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dávajte pozor! Na niektorých úsekoch rýchlostných ciest je kašovitý sneh

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Na rýchlostnej ceste R2 na obchvate Ožďany, úseku R3 na Orave a R4 obchvat Svidník je kašovitý sneh jeden až tri centimetre. Silné sneženie obmedzuje dohľadnosť v južnej časti okresu Košice-okolie. Na webe www.zjazdnost.sk o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC).

Cesta II/531 v okresoch Revúca a Brezno a horský priechod (HP) Donovaly sú uzavreté pre vozidlá nad desať metrov dĺžky. Horský priechod Dobšiná a cesta I/67 Dedinky - Ostrá Skala sú uzatvorené pre vozidlá nad 3,5 tony. HP Príslop je uzavretý pre vozidlá nad 12 metrov dĺžky, priblížila SSC.

Archívne video:

Situácia na cestách pod Tatrami počas snehovej kalamity (Zdroj: Facebook/Katarína Rolníková)

Všetky diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého a miestami aj utlačeného snehu do troch centimetrov. Na cestách nižších kategórií miestami do štyroch až piatich centimetrov. Na západe Slovenska a iba miestami na ostatnom území sú cesty vlhké až mokré.

Dávajte pozor! Na niektorých
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

HP sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov. Na horskom priechode Herlianske Sedlo a Vrchslatina do štyroch až piatich centimetrov.

Viac o téme: DopravaSneženieRýchlostné cesty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu