Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poľsko predlžuje kontroly na hraniciach so Slovenskom do 3. decembra

(Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

VARŠAVA/BRATISLAVA - Poľsko predĺži kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 11 dní do 3. decembra. Vyplýva to zo stredajšieho nariadenia poľského ministerstva vnútra, informujeme na základe správy tlačovej agentúry PAP.

Ministerstvo v oznámení uviedlo, že v snahe vyjsť v ústrety verejnosti sa rozšíril rozsah pohraničnej dopravy na niektorých hraničných priechodoch, ktoré dosiaľ fungovali len v režime pre peších, o niektoré osobné a nákladné vozidlá.

Archívne video

Premiér Fico tvrdí, že Slovensko je pripravené zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Nové nariadenie o predlžení dočasných kontrol na hraniciach so Slovenskom podpísal minister vnútra Mariusz Kamiňski. Účinnosť nadobudne vo štvrtok. Poľsko zaviedlo dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom 4. októbra pôvodne na desať dní s cieľom obmedziť pohyb nelegálnych migrantov, ktorí prichádzajú do Európskej únie po tzv. balkánskej trase. Varšava kontroly následne predĺžila do 2. novembra a následne do 22. novembra. Kontroly na hraniciach so Slovenskom predĺžilo v stredu aj Česko, a to do 3. januára 2024.

Viac o téme: HraniceKontrolySlovenskoPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu