Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslanci Národnej rady SR začali schôdzu diskusiou o novele týkajúcej sa reformy nemocníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR začali piaty rokovací deň tretej schôdze diskusiou o novele zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti. Venujú sa jej v skrátenom legislatívnom konaní.

Návrh hovorí o tom, že optimalizácia siete nemocníc bude zatiaľ pokračovať za plného rozsahu poskytovania zdravotnej starostlivosti vo všetkých nemocniciach na prechodné obdobie. Zároveň sa má posunúť dátum zavedenia maximálnych čakacích dôb na operácie.

Archívne video: Matovič prekvapil verejnosť, sľúbil svoj odchod z parlamentu, ak vláda vyplatí trináste dôchodky do Vianoc

Matovič prekvapil verejnosť, sľúbil svoj odchod z parlamentu, ak vláda vyplatí trináste dôchodky do Vianoc (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ministerstvo zdravotníctva by do konca roka mohlo vydávať rozhodnutia o podmienenom zaradení nemocníc do siete. Počas dňa by mali poslanci rozhodnúť aj o tom, či do druhého čítania posunú novelu zákona o 13. dôchodku. Aj o tejto zmene rokuje plénum v skrátenom legislatívnom konaní.
 

Viac o téme: ZdravotníctvoNemocniceNovela zákonaNR SR3. schôdzaParlamentPiaty rokovací deňZákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu