Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pred násilím na deťoch nemôžeme zakrývať oči, uviedlo prezidentka Čaputová

(Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

BRATISLAVA - Pred násilím na deťoch nemôžeme zakrývať oči a musíme urobiť všetko pre to, aby sme mu vedeli predchádzať a obetiam dokázali čo najlepšie pomôcť. Prezidentka Zuzana Čaputová to uviedla na sociálnej sieti po návšteve Centra Slniečko v Nitre, ktoré pomáha týraným a zneužívaným deťom.

Zamestnankyne Slniečka podľa prezidentky volajú po efektívnejšej a lepšej podpore zo strany štátu. "Napríklad prepojením právnych noriem a postupov tak, aby zneužívané deti nemuseli o tejto skúsenosti opakovane vypovedať pred rôznymi inštitúciami a neboli tak zbytočne traumatizované," načrtla Čaputová.

 

Desaťtisíce detí každoročne bubnuje na školách po celom Slovensku, ale aj v Česku, proti násiliu pri príležitosti...

Posted by Zuzana Čaputová on Tuesday, November 21, 2023

Zníženie výskytu násilia v spoločnosti

Prezidentka upozornila aj na potrebu posilniť prevenciu a podporovať kultúrne zmeny, ktoré znížia výskyt násilia v spoločnosti aj zlepšovaním schopnosti rodičov vychovávať deti bez telesných trestov. Prezidentka tiež podporila výzvu vláde, ktorá obsahuje aj návrhy odborníkov Slniečka a ich partnerskej organizácie Náruč. Návrhy vychádzajú podľa prezidentky z rokov praxe a bezpochyby si pozornosť kabinetu zaslúžia.

Viac o téme: DetiZuzana ČaputováNásilie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu