Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

AKTUÁLNE Minister Taraba odvolal riaditeľov TANAPu a Národného parku Veľká Fatra

(Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - Po čistkách na rezorte vnútra pristúpilo k odvolávaniu aj ministerstvo životného prostredia. O funkcie prišli riaditelia dvoch národných parkov.

video: Rezort životného prostredia navštívil premiér Robert Fico

Robert Fico navštívil Ministerstvo životného prostredia SR (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Krátko po nástupe do funkcie odvolal šéf rezortu životného prostredia Tomáš Taraba riaditeľa Tatranského národného parku (TANAP) Pavla Majka. Dôvod neuviedol a nevie ho ani odvolaný riaditeľ. Ten rovnako nemá informácie o tom, kto bude jeho nástupcom.

Majko končí po 16 rokoch vo funkcii. Odvolanie z postu mu oznámil štátny tajomník rezortu Filip Kuffa. Na odvolanie upozornil portál tvnoviny.sk. "Od zajtra (10. 11.) už nie som riaditeľom, dôvody štátny tajomník neuviedol. Je škoda to vôbec komentovať, súdny človek si názor urobí sám," skonštatoval Majko, ktorý predpokladal, že ho nové vedenie rezortu odvolá. V piatok ráno by sa mala Správa TANAP-u dozvedieť meno človeka, ktorý po Majkovi prevezme agendu. Na poste riaditeľa pôsobil od marca 2007. 

Odvolaný mal byť aj riaditeľ Národného parku Veľká Fatra Eduard Apfel, čo sám potvrdil. „Zonácia v Národnom parku Veľká Fatra bola realizovaná chaoticky, neprofesionálne a vyvolala zbytočné napätie s miestnym obyvateľstvom. Je to príklad ako sa zonácia robiť nemá,“ zdôvodnil pre Topky.sk tento krok minister Taraba. 

Viac o téme: OdvolanieTANAPPavol MajkoTomáš TarabaNárodný park Veľkáá FatraEduard Apfel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu