Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Frustrovaní užívatelia majú nervy v keli: Facebook má problém, nahnevaným ľuďom prestala fungovať TÁTO vec

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Meta- Facebook)

BRATISLAVA - Ďalšia technologická pohroma? Najnovší prípad nepozornosti pri programovaní aplikácie zrejme postihol mobilnú aplikáciu sociálnej siete Facebook, ktorá sa ocitla v negatívnom svetle kritiky svojich užívateľov na mobilných telefónoch s Androidom. Prečo je to tak? Nuž, títo ľudia sa sťažujú na to, že prišli o kľúčovú funkciu bez toho, aby sa o nej spoločnosť Meta niekde zmienila.

archívne video

Poslanci zo SASKY o vyšších cenách za telefonovanie a internet (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Tlačidlo späť prestalo fungovať

O čo teda ide? Ľudia jednoducho prišli o funkcionalitu tlačidla späť, ktoré je na mobilnom telefóne so systémom Android umiestnené na spodnej časti obrazovky (poprípade ako gesto z kraja obrazovky).

Toto tlačidlo ľuďom jednoducho dovoľovalo odísť od danej stránky o krok späť na hlavnú nástenku (napríklad z fotografie, webovej stránky a pod.). Jeho funkcionalita sa zo dňa na deň vytratila 6. novembra a ľudia sa začali vo veľkom sťažovať. Urobili tak aj na sociálnej sieti X (predtým Twitter.com).

Frustrovaní užívatelia majú nervy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: x.com)

Viacerí sa sťažujú, že chyba nastala, keď prešli na aktualizáciu pod kódovým označením v439. Viacerí sa dokonca pokúšali odinštalovať a opäť nainštalovať aplikáciu nanovo, či reštartovať telefón. Nič z toho im nepomohlo. Zrejme tak bude nutné počkať na oficiálnu aktualizáciu od spoločnosti Meta.

Niektorí si však povšimli, že po tom, ako došlo k "znefunkčneniu" tlačidla späť, boli nútení použiť tlačidlo späť v ľavom hornom rohu samotnej aplikácie, čo viacerí označili za „groteskne neintuitívne“. Je už možné, že v týchto chvíľach porucha vymizne po vplyve aktualizácií, no je stále množstvo ľudí, ktorým tlačidlo späť stále nefunguje.

Viac o téme: PoruchaAndroidFacebookTlačidlo späť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu