Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Konanie policajnej inšpekcie je podľa SaS neprijateľná vendeta

SaS Zobraziť galériu (3)
SaS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Strana SaS považuje konanie policajnej inšpekcie pod vedením Branislava Zuriana za neprijateľnú vendetu. Nepohodlní policajti sú podľa poslanca Juraja Krúpu prenasledovaní a zatýkaní. Informoval o tom hovorca strany Ondrej Šprlák.

archívne video

Strana SaS reaguje na ustanovujúcu schôdzu parlamentu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Ak pred voľbami Robert Fico (Smer-SD) hovoril o vojne v polícii, tak teraz ju vidíme v priamom prenose. Bohužiaľ, tentoraz vyhrávajú zlo a vendeta," uviedol Krúpa. Smer-SD sa podľa neho snaží o totálne ovládnutie orgánov činných v trestnom konaní, ktoré môžu mať čo i len najmenší súvis s vyšetrovaním "našich ľudí".

Konanie policajnej inšpekcie je
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Poslankyňa Mária Kolíková ostro odsúdila pondelkový (6. 11.) zásah voči funkcionárovi inšpekcie. "Akékoľvek zastrašovanie a šikana policajtov sú neprijateľné. Vláde na čele s Robertom Ficom ide len o pomstu. Toto nemôžeme tolerovať," skonštatovala.

Mária Kolíková
Zobraziť galériu (3)
Mária Kolíková  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Príslušníci Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) mali podľa právneho zástupcu Petra Kubinu v pondelok so zapnutými majákmi zablokovať zástupcu riaditeľa odboru ochrany, prevencie a boja proti korupcii ÚIS, ktorý sa presúval služobným motorovým vozidlom do práce. Má ísť o policajta s priznanou ochranou oznamovateľa závažnej protispoločenskej činnosti. Prítomný vyšetrovateľ, operatívny pracovník aj prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry ho informovali o začatí trestného stíhania pre neoprávnené používanie motorového vozidla.

Viac o téme: SaSPolicajná inšpekcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu