Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Poslancov, ktorí nastúpili do funkcií v exekutíve, vystriedajú náhradníci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslancov, ktorí sa stali štátnymi tajomníkmi alebo nastúpili do iných úradov a funkcií v exekutíve, vystriedajú v Národnej rade (NR) SR náhradníci. Ich mená sú zverejnené v rozhodnutiach predsedu NR SR na webe parlamentu.

V poslaneckých laviciach patriacich Smeru-SD má Juraja Gedru nahradiť Jaroslav Mego. Namiesto Igora Chomu má prísť do parlamentu Michal Kapuš a namiesto Igora Melichera zas Pavol Goga. Náhradník nastúpi aj miesto Jozefa Smatanu, má ním byť Peter Sokol.

Archívne video:

Nebudeme viac na Slovensku robiť to, čo bol trend za mimovládok a aktivizmu, tvrdí Taraba (Zdroj: Facebook/Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS)

Náhradníci nastúpia aj v klube Hlasu-SD. Keďže do exekutívy odišiel náhradník za ministra školstva Tomáša Druckera Ján Hrubý, jeho miesto v parlamente má obsadiť Zdenko Svoboda. Michala Kaliňáka má vystriedať Paula Puškárová, Luciu Kurilovskú zas Michal Bartek a Kamila Šaška má nahradiť Zdenka Mačicová.

Poslancov, ktorí nastúpili do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Zmeny nastanú i v klube SNS. Miesto Filipa Kuffu mal nastúpiť europoslanec Miroslav Radačovský, ten sa však rozhodol neuplatniť si mandát. Náhradníkom tak má byť podľa výsledkov volieb Karol Farkašovský. Štefana Kuffu má vystriedať v poslaneckých laviciach Dagmar Kramplová.
 

Viac o téme: Poslanci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu