Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zlé správy pre Slovensko! Meteorológovia vydali výstrahy: Vo viacerých okresoch hrozia povodne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ramon Leško )

BRATISLAVA - Od noci zo soboty na nedeľu (4. 11.) treba vo viacerých okresoch Slovenska počítať so silným dažďom, hrozia aj povodne. Meteorológovia preto vydali viaceré výstrahy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe. Zároveň upozorňuje na silný vietor na horách.

archívne video

Hustý dážď v Bratislave (Zdroj: regiony.zoznam.sk)

Výstraha druhého stupňa pred dažďom platí pre väčšinu Banskobystrického a Košického kraja i pre okresy Humenné, Snina a Liptovský Mikuláš. Ojedinele sa očakáva úhrn zrážok od 40 do 55 milimetrov. Výstraha prvého stupňa platí pre zvyšok Banskobystrického a Košického kraja i okresy Prievidza, Levice, Zlaté Moravce, Vranov nad Topľou, Poprad, Prešov, Turčianske Teplice, Ružomberok.

Zlé správy pre Slovensko!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

SHMÚ tiež upozorňuje na povodne z trvalého dažďa. Výstraha druhého stupňa platí najmä pre stredné a južné Slovensko. Týka sa oblastí Horného Považia a Liptova a tiež povodí riek Nitra, Hron, Ipeľ či Slaná. Výstraha prvého stupňa platí pre Stredné Považie a tiež pre okresy v okolí riek Hornád, Hnilec, Bodva, Torysa a Bodrog.

Zlé správy pre Slovensko!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Meteorológovia upozorňujú aj na silný vietor na horách. Výstraha platí pre viacero oblastí Žilinského kraja a okresy Banská Bystrica, Brezno, Poprad. Nad pásmom lesa môže podľa SHMÚ vietor v nárazoch dosahovať rýchlosť až do 135 kilometrov za hodinu, v priemere 85, teda na úrovni víchrice. So silným vetrom treba rátať v okresoch Žilinského kraja a Poprade, kde platí výstraha prvého stupňa.

Zlé správy pre Slovensko!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PovodnePočasieDážďVýstrahaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu