Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Do Afganistanu pôjde 57 slovenských vojakov

BRATISLAVA - Päťdesiatsedem vojakov odchádzajúcich plniť úlohy operácie ISAF v Afganistane čaká v piatok o 10:00 v Seredi v priestoroch ženijného práporu slávnostný nástup.

Agentúru SITA o tom informoval hovorca ozbrojených síl Milan Vanga.

S odchádzajúcimi vojakmi už 9. rotácie sa príde rozlúčiť zástupca náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálporučík Peter Gajdoš.Vojaci multifunkčnej ženijnej roty budú pôsobiť na základni v Kandaháre.

Ozbrojené sily SR majú v operácii ISAF mandát na pôsobenie 115 príslušníkov. V súčasnosti v Afganistane pôsobí 68 slovenských vojakov, z toho je 55 nasadených v multifunkčnej ženijnej rote na základni v Kandaháre, sedem v rámci zdravotníckeho tímu na kábulskom letisku KAIA, traja vojaci sú v provinčných rekonštrukčných tímoch v Pol-e-Khomri a Tarin Kowt a na veliteľstve ISAF v Kandaháre sú traja slovenskí dôstojníci.

Slovenská republika plánuje vyslať do Uruzganu 35-člennú strážnu jednotku už v septembri a do konca roka by malo dôjsť k zvýšeniu počtu nášho kontingentu o ďalších desiatich príslušníkov v strážnej jednotke a v tíme OMLT pod velením Holandska, uvádza sa v tlačovej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu