Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Blanár v pondelok odcestuje na oficiálnu návštevu Českej republiky: V Prahe ho prijme Lipavský

Juraj Blanár Zobraziť galériu (2)
Juraj Blanár (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD) v pondelok (6. 11.) odcestuje na oficiálnu návštevu Českej republiky. V Prahe bude rokovať so šéfom českej diplomacie Janom Lipavským. Iinformoval o tom komunikačný odbor rezortu.

archívne video

Robert Kaliňák a Juraj Blanár (Smer-SSD) k volebným výsledkom (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

"Pôjde o jeho prvú bilaterálnu zahraničnú cestu od nástupu do funkcie, čím zároveň zdôrazňuje význam nadštandardných vzťahov a strategického významu blízkeho partnerstva medzi Slovenskom a Českom," doplnilo ministerstvo.

Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský
Zobraziť galériu (2)
Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský  (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon, Pool)

Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský prijme v pondelok (6.11.) v Černínskom paláci slovenského rezortného partnera Juraja Blanára. Spravodajkyňu Informoval o tom český rezort diplomacie."Šéf slovenskej diplomacie zamieri na svoju prvú zahraničnú cestu do Prahy, a to v duchu dlhoročnej tradície a nadštandardných vzťahov, ktoré medzi oboma krajinami panujú," napísalo ministerstvo.

Návšteva Blanára by podľa českého rezortu diplomacie mala potvrdiť, že Česko a Slovensko sú najbližšími susedmi a pevnými spojencami v regióne strednej Európy aj v euroatlantických štruktúrach.Česko by mal v blízkej dobe navštíviť aj slovenský premiér Robert Fico, ktorý sa na tom v Bruseli dohodol s predsedom českej vlády Petrom Fialom. Termín ich stretnutia v Prahe zatiaľ nie je známy.

Viac o téme: Návšteva ČeskoJuraj BlanárJan Lipavský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu