Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

SaS nepodporí Branislava Zuriana ako šéfa policajnej inšpekcie

Juraj Krúpa
Juraj Krúpa (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičná SaS nepodporí bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana ako kandidáta na šéfa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Uviedol to poslanec Národnej rady (NR) SR Juraj Krúpa v stanovisku. Poukázal na viacero pochybností v súvislosti so Zurianom.

"Nevyšetrené podozrenia voči jeho osobe vzbudzujú otázniky. Nedá sa vylúčiť, či nebude v konflikte záujmov, keďže ho inšpekcia už vyšetrovala a tieto vyšetrovania boli zastavené generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom podľa paragrafu 363 Trestného poriadku. Preto jeho zvolenie nepodporíme," skonštatoval Krúpa.

 

🔴 Vo štvrtok na výbore sa nedozvieme to, čo by sme mali, ale ani nečakáme, že by sme sa dozvedeli, lebo keby sme sa dozvedeli, tak by sme sa vyľakali ešte viac ako už sme.

Posted by Juraj Krúpa - poslanec NR SR on Monday, October 30, 2023

Návrh Zuriana do tejto pozície avizoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Bol by rád, keby ho vláda do funkcie menovala ešte tento týždeň. Zuriana ako kandidáta na túto pozíciu vypočuje parlamentný brannobezpečnostný výbor vo štvrtok (2. 11.).

Viac o téme: InšpekciaSaSNAKAJuraj KrúpaBranislav Zurian
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu