Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Veľká nočná akcia na hraniciach s Maďarskom: V pohotovosti je polícia, vojaci, drony aj špeciálna technika!

Nočná akcia zameraná na zvýšenie ochrany hranice s Maďarskom.
Zobraziť galériu (6)
Nočná akcia zameraná na zvýšenie ochrany hranice s Maďarskom. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Slovensko je pripravené zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie. Demonštrovať to má nočná akcia zameraná na zvýšenie ochrany hranice s Maďarskom. Na hraničnom priechode Čunovo-Rajka to v pondelok večer deklaroval predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)

Avizoval pripravenosť použitia všetkých dostupných síl vrátane polície a armády. "V krátkom čase sa veľmi obávame výrazného zhoršenia migračnej situácie," zdôraznil. Kritizoval prístup predchádzajúcej vlády k riešeniu situácie. V roku 2023 podľa jeho slov prekročilo hranicu so Slovenskom vyše 46.000 nelegálnych migrantov.

Video:

Sme pripravení zareagovať na akúkoľvek vlnu nelegálnej migrácie, tvrdí premiér Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Všetky priechody sú kontrolované

Všetky hraničné priechody, ktorými prechádzali nelegálni migranti, sú podľa jeho slov kontrolované policajnými hliadkami. "Hneď ako na základe spravodajskej komunikácie s Maďarskom zistíme, že došlo k prekročeniu väčšieho počtu nelegálnych migrantov a cez Maďarsko sa blížia na územie SR, sme schopní v primeranom čase nasadiť podobné rozloženie síl po celej zelenej hranici," priblížil Fico s tým, že každý nelegálny migrant, ktorý sa pokúsi prekročiť hranicu so Slovenskom, bude zadržaný.

Veľká nočná akcia na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Veľká nočná akcia na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Táto akcia slúži ako jasný signál, ktorý chceme vyslať všetkým nelegálnym migrantom, ale najmä prevádzačom, aby pochopili, že s novou vládou prichádza aj nový prístup k nelegálnej migrácii," doplnil šéf rezortu vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Na miestach, kde prichádza k najčastejšiemu prekročeniu tzv. zelenej hranice, je sústredená špeciálna technika, ktorú si Slovensko zapožičalo aj z Českej republiky. K dispozícii sú tiež drony, psy a počas dňa budú pripravené aj kone.

Veľká nočná akcia na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: HraniceMigráciaRober FicoSmer-SSD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu