Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Odchod vlády odborníkov na čele s Ódorom je za dverami: Ďakujem za váš humor, povedala premiérovi prezidentka Čaputová

Ľudovít Ódor Zobraziť galériu (10)
Ľudovít Ódor (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Už onedlho bude vláda odborníkov vedená povereným premiérom Ľudovítom Ódorom nahradená. Noví ministri kabinetu Roberta Fica (Smer-SSD)budú prezidentkou Zuzanou Čaputovou vymenovaní už zajtra (24. októbra). Takto prebiehalo posledné stretnutie úradníckej vlády s hlavou štátu v Prezidentskom paláci. Nahradení budú nominantmi Smeru, Hlasu a SNS.

Odchádzajúca vláda Ľudovíta Odóra u prezidentky SR Zuzany Čaputovej (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

V utorok sa v Prezidentskom paláci pred Zuzanu Čaputovú poslednýkrát postavila celá zostava vlády odborníkov na čele s jej premiérom Ľudovítom Ódorom. „Dnes a zajtra, v týchto dňoch sa zavŕši vaša misia. Zajtra vymenujem novú vládu, ktorá vzišla z parlamentných volieb. (...) Vašou úlohou okrem riadenia rezortov bolo upokojenie situácie a dosiahnutie míľnikov, ktoré ste si stanovili v programovom vyhlásení vlády. Dnes sa toto všetko završuje. V predvečer vymenovania novej vlády sa vám chcem predovšetkým poďakovať,“ uviedla prezidentka Čaputová.  

Odchod vlády odborníkov na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vláde odborníkov sa poďakovala za odhodlanie a ochotu, za to, že vstúpili do verejnej služby. „Mnohí z vás ste museli prerušiť vašu profesionálnu kariéru a išli ste do neznáma. Zároveň sa vám chcem poďakovať za vašu profesionalitu a v neposlednom rade za váš príspevok k zvýšeniu politickej kultúry a komunikácie, ktorá je na Slovensku čoraz vzácnejšia,“ dodala prezidentka. „Slovensko takých ľudí, ako ste vy, veľmi potrebuje,“ zdôraznila.

Odchod vlády odborníkov na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„Ak chcete uspieť, potrebujete tím, a to bez ohľadu na to, či ste talentovaní alebo nie. Tento tím bol výnimočný. Rád by som sa poďakoval za spoluprácu a úsilie vyvinuté v prospech ľudí na Slovensku,“ povedal poverený premiér Ódor. „Neoddeliteľnou súčasťou tímu bol aj pani prezidentka, ktorej by som sa chcel opätovne poďakovať za dôveru, trpezlivosť a podanú pomocnú ruku vždy, keď to bolo potrebné,“ dodal premiér. Dodal, že v priebehu výkonu svojho úradu zažil lepšie, aj horšie skúsenosti. „Niektoré dni, ako keby trvali aj týždne,“ poznamenal premiér.

Odchod vlády odborníkov na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Hneď potom, ako sa premiér Ódor poďakoval ľuďom na Slovensku, ktorí túto vládu podporovali poslal Slovákom aj odkaz. „Sme spoločnosť pestrofarebná a v tom tkvie aj naša sila a energia. Skúsme sa namiesto hádok rozprávať, namiesto urážania a osočovania rešpektovať jeden druhého a jedného dňa budeme žiť v spoločnosti, ktorá je inkluzívna a v ktorej sa oplatí žiť,“ uzavrel premiér.

Odchod vlády odborníkov na
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: Prezidentský palácZuzana ČaputováĽudovít ÓdorVláda odborníkov Poverená vládaSlovenskí ministri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu